ΑΘΗΝΑ
12:08
|
25.04.2024
Πρώτα έχασε τον μπούσουλα της οικονομίας, τώρα χάνει τα λόγια της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Λιζ Τρας, πρωθυπουργός (άνευ εκλογών) του Ηνωμένου Βασίλειου, έμεινε άφωνη ακούγοντας την ερώτηση της Λόρα Κούνσμπεργκ του BBC: «Πόσοι ψήφισαν το οικονομικό σας πρόγραμμα;». Ακολουθεί παύση, μεγάλη παύση και εν τέλει η Λιζ Τρας απαντά ρωτώντας: «Τι εννοείτε;».

Προφανώς η έννοια εκλογές είναι άγνωστη για μια πολιτικό που βρέθηκε στην ηγεσία της χώρας της με τις ψήφους λίγων χιλιάδων μελών του κόμματός της.

Η συνέντευξη της Λιζ Τρας την Κυριακή στη Λόρα Κούνσμπεργκ του BBC ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» μετά από μια σειρά καταστροφικών και απογοητευτικών συνεντεύξεων της Βρετανής πρωθυπουργού σε τηλεοπτικά δίκτυα της βρετανικής περιφέρειας. Ο «μίνι προϋπολογισμός» της Λιζ Τρας και του υπουργού Οικονομικών, Κουάζι Κουάρτενγκ, έχει μέχρι στιγμής κατακρημνίσει την αξία της στερλίνας, τη δημοτικότητα της κυβέρνησης και οδηγεί τη χώρα σε απεργιακό κλοιό. Η Λιζ Τρας χάνει τα λόγια της ενώ το Συντηρητικό Κόμμα ετοιμάζεται για το κρίσιμο συνέδριό του στο Μπέρμιγχαμ.

Η αφωνία της Λιζ Τρας στην ερώτηση της δημοσιογράφου έκανε χθες τον γύρο του διαδικτύου και του Twitter.

Κάποτε το BBC, όταν έκανε ερωτήσεις περίμενε απαντήσεις. Πρώτος διδάξας ο Τζέρεμι Πάξμαν του Newsnight, ο οποίος είχε απευθύνει στον καλεσμένο του Μάικλ Χάουαρντ των Συντηρητικών την ίδια ερώτηση 12 φορές μέχρι να πάρει μια σαφή απάντηση!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σλοβάκος ευρωβουλευτής απελευθέρωσε περιστέρι στην Ευρωβουλή

Φλωρίδης για Ρέντη: Τα πράγματα θα πάνε τρένο

Αττικόν: Πέθανε ο 79χρονος πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου

Ανατόλι Αντόνοφ: Αδικαιολόγητη η μεταφορά ATACMS στην Ουκρανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα