ΑΘΗΝΑ
01:12
|
20.04.2024
Πλέον, το τι ισχυρίζεται στα τραγούδια του πως κάνει ένας ράπερ, δε θα μπορεί να κατατεθεί ως στοιχείο εναντίον του σε ένα δικαστήριο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτης της Καλιφόρνια επικύρωσε το νομοσχέδιο 2799 που υιοθετήθηκε από την Πολιτειακή Συνέλευση, γνωστό ως «νόμο για την Αποποινικοποίηση της Καλλιτεχνικής Έκφρασης», ο οποίος αποτρέπει την ποινικοποίηση της ραπ μέσω χρήσης στίχων της σε δίκες.

Πλέον, το τι ισχυρίζεται στα τραγούδια του πως κάνει ένας ράπερ, δε θα μπορεί να κατατεθεί ως στοιχείο εναντίον του σε ένα δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια, «για πολύ καιρό, οι κατήγοροι στην πολιτεία της Καλιφόρνια χρησιμοποιούσαν τους ραπ στίχους ως ένα βολικό τρόπο να εγχύουν φυλετικές προκαταλήψεις και να συγχύζουν τις δικαστικές διαδικασίες».

Οι ράπερ Killer Mike, Meek Mill, E-40, Ty Dolla $ign και ο διευθύνων σύμβουλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Ηχογράφησης, Χάρβεϊ Μέισον Τζ. ήταν μεταξύ των συμμετεχόντων στην τελετή υπογραφής που διοργανώθηκε διαδικτυακά.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι των Τραγουδοποιών Βόρειας Αμερικής (SONA) και της Συμμαχίας Μαύρης Μουσικής (Black Music Action Coalition). Το νομοσχέδιο, που συντάχθηκε από το μέλος της Πολιτειακής Συνέλευσης της Καλιφόρνιας, Ρέτζι Τζόουνς Σόγιερ, στοχεύει στην εξάλειψη των φυλετικών προκαταλήψεων στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα