ΑΘΗΝΑ
01:18
|
08.09.2024
Δεκατρείς προσαγωγές κατοίκων στη διαμαρτυρία εναντίον της καταστροφής του πάρκου στον Λόφο του Στρέφη. Το μεσημέρι αφέθηκαν ελεύθεροι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με αστυνομική καταστολή και με προσαγωγές ήρθαν αντιμέτωποι σήμερα το πρωί πολλοί κάτοικοι και αλληλέγγυοι σε μία ακόμη περιοχή των Εξαρχείων, αυτή τη φορά στον Λόφο Στρέφη όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιφρουρούν σήμερα τις μπουλντόζες και τα συνεργεία που θα καταστρέψουν το πάρκο στο πλαίσιο της «ανάπλασης» που έχει παραγγελθεί από τον Δήμο Αθηναίων με βάση τα σχέδια της κτηματομεσιτικής εταιρείας, Prodea Investments.

Η αστυνομία προχώρησε σε 13 προσαγωγές κατοίκων της περιοχής που συγκεντρώθηκαν από νωρίς το πρωί στο σημείο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία των συνεργείων και της αστυνομίας. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, η επέμβαση της αστυνομίας αποφασίστηκε απλώς και μόνο επειδή ήταν παρόντες και διαμαρτύρονταν για το έργο, όπως κάνουν εδώ και πάνω από ένα χρόνο όλοι όσοι δεν θέλουν να δουν τον αγαπημένο τους Λόφο να καταστρέφεται. Οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, όμως αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι δεν φαίνεται να πτοήθηκαν από την αντίδραση της αστυνομίας και συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα ακόμη και όταν τους απομάκρυναν με τα περιπολικά, ενώ όλοι όσοι η αστυνομία έδιωξε προσπάθησαν να επαναπροσεγγίσουν το σημείο φωνάζοντας συνθήματα.

Τα συνεργεία της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση του έργου, βρέθηκαν στον Λόφο από νωρίς το πρωί και οι κάτοικοι δείχνοντας γρήγορα αντανακλαστικά συγκεντρώθηκαν περιμετρικά γύρω από την μικρή πλατεία που υπάρχει στην «καρδιά» του Λόφου ώστε να διαμαρτυρηθούν για τα εργοτάξια που στήνονται, στα πρότυπα εκείνου που «κοσμεί» την πλατεία των Εξαρχείων.

Τέλος, έχει προγραμματιστεί για αύριο Τρίτη 4/10, συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της υποτιθέμενης ανάπλασης της περιοχής των Εξαρχείων στις 17:30 ώρα το απόγευμα, έξω από το το Δημαρχείο της Αθήνας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πλατεία Κοτζιά).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα