ΑΘΗΝΑ
00:05
|
09.05.2024
Ο γνωστός καθηγητής του Πανεπιστημίου Κολούμπια αποστόμωσε τους παρουσιαστές του δικτύου Bloomberg παρουσιάζοντας γεγονότα που βάζουν τις ΗΠΑ σε ρόλο αυτουργού της δολιοφθοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πεποίθηση πως οι ΗΠΑ είναι πίσω από το σαμποτάζ στους ρωσογερμανικούς αγωγούς Nord Stream στη Βαλτική διατύπωσε απόψε ο καθηγητής του πανεπιστημίου Κολούμπια Τζέφρι Σακς.

 Ο γνωστός Αμερικανός οικονομολόγος, ακαδημαϊκός, αναλυτής δημόσιας πολιτικής και πρώην διευθυντής του The Earth Institute στο Πανεπιστήμιο Columbia μιλώντας σήμερα στο αμερικανικό δίκτυο Bloomberg έκανε τους δημοσιογράφους του καναλιού να χάσουν τα λόγια τους όταν τους εξήγησε τις ενδείξεις που καταδεικνύουν πως οι ΗΠΑ «έβαλαν το χέρι» τους στην πρόκληση των διαρροών φυσικού αερίου στους αγωγούς θυμίζοντας τα ακόλουθα:

  • Τις καταγεγραμμένες πτήσεις αμερικανικών στρατιωτικών ελικοπτέρων πάνω από τις επίμαχες περιοχές όπου σημειώθηκαν οι υποθαλάσσιες εκρήξεις στους δύο αγωγούς.
  • Τις απειλές του Προέδρου των ΗΠΑ τον περασμένο Φλεβάρη ότι «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα τελειώσουμε τον αγωγό Nord Stream».
  • Την «εκπληκτική» δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν μόλις την περασμένη Παρασκευή που δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου αναφερόμενος στις εκρήξεις στους αγωγούς πως «αυτό είναι μία τεράστια ευκαιρία».

Και ο 67χρονος καθηγητής πρόσθεσε με νόημα:

«Με συγχωρείτε αλλά είναι λίγο περίεργο να μιλάς έτσι όταν ανησυχείς για την πειρατεία σε διεθνείς υποδομές ζωτικής σημασίας. Επομένως, ξέρω ότι αυτό είναι αντίθετο με τη ρητορική της Δύσης, αλλά η αλήθεια είναι ότι σε όλο τον κόσμο όταν μιλάω σε ανθρώπους πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ το έκαναν. Ακόμη και με δημοσιογράφους εφημερίδων που μιλάω ιδιωτικά μου λένε το ίδιο αλλά αυτό δεν φαίνεται στα Μέσα Ενημέρωσής μας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Αντιφασιστική Νίκη συνεχίζει να εμπνέει τους λαούς, λέει το ΚΚΕ

Τον Ιμάμογλου συνάντησε σήμερα ο Δήμαρχος Αθηναίων

Σημαντική καινοτομία στη βιολογία με το σύστημα AlphaFold3

Τουρκική NAVTEX στο κεντρικό Αιγαίο πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα