ΑΘΗΝΑ
14:11
|
09.12.2022
Η εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν υπήρξε κατηγορηματική. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμία ένδειξη πως η Ρωσία ετοιμάζεται για χρήση πυρηνικών όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, ήταν απόψε κατηγορηματική: Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις/απειλές από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα των πυρηνικών όπλων… αλλά θέλω να δηλώσω ότι δεν έχουμε δει κάποιον λόγο προκειμένου να προσαρμόσουμε την πυρηνική μας στάση, ούτε έχουμε κάποια ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει άμεσα χρήση πυρηνικών όπλων» είπε η Ζαν-Πιερ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η δήλωσή της έχει βαρύνουσα σημασία καθώς από τη Δευτέρα μερίδα του βρετανικού Τύπου τροφοδοτεί με «πληροφορίες» φήμες ή ενδείξεις τα περί πιθανών προετοιμασιών της Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων στα σύνορα με την Ουκρανία όπως έκαναν τη Δευτέρα ανάλογα δημοσιεύματα  των εφημερίδων Telegraph και The Times.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αλήθεια, για τα παιδιά, θα μιλήσουμε ποτέ;

Στην Λαμπεντούζα ελλιμενίστηκε το καράβι με τους 33 πρόσφυγες

Ασταθές πολιτικό κλίμα στο Κόσοβο

Περισσότερα ψέματα, λιγότερες αλήθειες στο βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα