ΑΘΗΝΑ
22:31
|
30.05.2023
Η εκπρόσωπος Τύπου του Μπάιντεν υπήρξε κατηγορηματική. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμία ένδειξη πως η Ρωσία ετοιμάζεται για χρήση πυρηνικών όπλων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ, ήταν απόψε κατηγορηματική: Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις/απειλές από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα των πυρηνικών όπλων… αλλά θέλω να δηλώσω ότι δεν έχουμε δει κάποιον λόγο προκειμένου να προσαρμόσουμε την πυρηνική μας στάση, ούτε έχουμε κάποια ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει άμεσα χρήση πυρηνικών όπλων» είπε η Ζαν-Πιερ στην καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Η δήλωσή της έχει βαρύνουσα σημασία καθώς από τη Δευτέρα μερίδα του βρετανικού Τύπου τροφοδοτεί με «πληροφορίες» φήμες ή ενδείξεις τα περί πιθανών προετοιμασιών της Ρωσίας για τη χρήση πυρηνικών όπλων στα σύνορα με την Ουκρανία όπως έκαναν τη Δευτέρα ανάλογα δημοσιεύματα  των εφημερίδων Telegraph και The Times.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γρήγορα τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ θέλουν οι ΗΠΑ

Ανησυχία στον ΟΗΕ για τον νόμο κατά ΛΟΑΤΚΙ στην Ουγκάντα

Ανυποχώρητος ο Κούρτι στο Κοσσυφοπέδιο

Μητσοτάκης: Είμαστε νικητές, όχι αλαζόνες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα