ΑΘΗΝΑ
15:06
|
25.04.2024
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι επαφές του Ν. Δένδια θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, στη Βαρσοβία, όπου θα συναντηθεί με ανώτατους Πολωνούς αξιωματούχους και θα συμμετάσχει στο «Warsaw Security Forum».

Ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Κάτω Βουλής, Ελζμπιέτα Βίτεκ (Elzbieta Witek). Στη συνέχεια, θα συμμετάσχει στο Warsaw Security Forum και ειδικότερα, στο πάνελ με θέμα την ευρωπαική αντίδραση στις παγκόμιες προκλήσεις: «The Resilient Future -Europe : What kind of EU Response to the Global Challenges».

Επιπλέον, ο Νίκος Δένδιας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Πολωνίας, Ζμπίγκνιου Ράου (Zbigniew Rau) και θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, οι συζητήσεις θα εστιάσουν σε ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, η κατάσταση στη Λιβύη, η ενέργεια, καθώς και η συνεργασία εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η ΕΕ σχεδιάζει να διαθέσει στην Πολωνία ευρωπαϊκά κονδύλια για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών σε συνεργασία με άλλα κράτη-μέλη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα