ΑΘΗΝΑ
10:07
|
23.04.2024
Πάνω από 200 χιλιάδες άτομα έχουν ενταχθεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και έχουν ξεκινήσει να εκπαιδεύονται, σύμφωνα με τον Σοϊγκού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η μερική επιστράτευση που κάλεσε η Ρωσική Ομοσπονδία έχει κατά τα δύο τρίτα της ολοκληρωθεί, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού. Έχουν μεσολαβήσει δύο εβδομάδες από την ανακοίνωση της μερικής επιστράτευσης από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πάνω από 200 χιλιάδες άτομα έχουν ενταχθεί στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και έχουν ξεκινήσει να εκπαιδεύονται, σύμφωνα με τον Σοϊγκού.

Κατά τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, υπάρχει, επιπλέον, ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που παρουσιάζονται εθελοντικά στις στρατολογικές υπηρεσίες για να καταταγούν. Ο Σοϊγκού σχολίασε πως είναι σημαντικό να μην αποκλειστούν εθελοντές, παρά μόνο εάν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για κάτι τέτοιο.

Οι νεοσύλλεκτοι, υποστήριξε, δε θα σταλούν στο μέτωπο, παρά μόνο αφότου ολοκληρώσουν την εκπαίδευσή τους και αναπτύξουν συντονισμό με δυνάμεις που ήδη επιχειρούν.

Ο Σοϊγκού ανακοίνωσε πως οι στρατεύσιμοι που θα κληθούν στην επόμενη (κανονική) στρατολογική σειρά κατάταξης, οι οποίοι θα είναι περίπου 120.000, θα υπηρετήσουν τη θητεία τους σε μονάδες που δεν εμπλέκονται στην «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Παράλληλα, όσοι έχουν μόλις ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους στρατιωτική θητεία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Υπενθυμίζεται ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, σε συμπληρωματική του ανακοίνωση μετά το διάγγελμα του Πούτιν, είχε διευκρινίσει πως η επιστράτευση αφορά κατά προτεραιότητα όσους έχουν ήδη υπηρετήσει στο στρατό και έχουν προηγούμενη εμπειρία σε πεδίο μάχης, όπως και αυτούς που υπηρέτησαν σε συγκεκριμένες ειδικότητες.

(Πηγή: RT)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

ΠΑΣΟΚ: Τι συζητά με την Ουκρανία η κυβέρνηση;

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Στον Ε65 ο Μητσοτάκης, Καστελλόριζο και Ρόδο για τον Κασσελάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα