ΑΘΗΝΑ
16:45
|
19.04.2024
Ο δημοσιογράφος σχολίασε ότι «η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρέχει θεσμική ‘ασυλία’» στην εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης μαζί με τον δικηγόρο του Ζαχαρία Κεσσέ κατέθεσαν μήνυση κατά της εταιρείας Intellexa, που παράγει και εμπορεύεται το κακόβουλο λογισμικό Predator .

Σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter αναφέρει ότι «μετά τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που είχαμε υποβάλει στις 10/6/2022 προκειμένου να διαπιστωθεί ποια πρόσωπα παραβίασαν το τηλεφωνικό μου απόρρητο, σήμερα 5/9/2022 καταθέσαμε με τον δικηγόρο μου Ζαχαρία Κεσσέ μήνυση κατά των μετόχων και εκπροσώπων της Intellexa», χρησιμοποιώντας τις αποκαλύψεις από τα ερευνητικά ρεπορτάζ των τελευταίων εβδομάδων.

Μεταξύ άλλων με τη μήνυση ο δημοσιογράφος ζητά από τη «Δικαιοσύνη τη νομιμότητα των εξαγωγών spyware που φέρεται να κάνει από τη χώρα μας η Intellexa, καθώς τα στοιχεία που έχουν ως σήμερα δημοσιευθεί περιγράφουν ως πλήρως παράνομες τις εν λόγω δραστηριότητες».

Ο ίδιος σχολιάζει στο Twitter ότι «παρά τις αποκαλύψεις των υποθέσεων παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛΛ Νίκου Ανδρουλάκη και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Χρήστου Σπίρτζη, η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρέχει θεσμική “ασυλία” στην Intellexa και στους Φέλιξ Μπίτζιο, Tal Dilian και Sara Hamou. Έως και σήμερα δεν έχει κινηθεί με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να περιορίσει τη χρήση του Predator». Τέλος, ο κ. Κουκάκης εκτιμά ότι «καθώς σε λιγότερο από ένα μήνα η PEGA θα βρίσκεται στην Αθήνα για να ερευνήσει για τις υποκλοπές και τη χρήση του Predator στη χώρα μας, θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις που θα συμβάλουν στην ταχύτερη διερεύνηση της υπόθεσης και θα δείξουν το βάθος της εμπλοκής του κράτους».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με φορτωμένη ατζέντα, ο Λιβανέζος πρωθυπουργός στο Παρίσι

Ερντογάν για συνάντηση με Μητσοτάκη: «Σημαντικό στάδιο στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας»

Οι ΗΠΑ θα στείλουν όπλα 1 δις δολαρίων στο Ισραήλ- «Υποστήριξη άνευ όρων»

Παρίσι: Απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στο ιρανικό προξενείο- Συνελήφθη ο δράστης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα