ΑΘΗΝΑ
22:41
|
24.04.2024
Tο «ακαθάριστο προϊόν των νέων περιοχών θα αντιστοιχεί σε 3 τρισ. ρούβλια (50 δισ. δολάρια) μέσα σε πέντε χρόνια».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα γενικό σκεπτικό για τον τρόπο με τον οποίο θα υποστηριχθούν οικονομικά οι τέσσερις άρτι ενσωματωμένες στη Ρωσία περιοχές Ντονιέτσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια, ανακοίνωσε το Ρωσικό Υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης.

Το υπουργείο υποστήριξε πως οι τέσσερις περιοχές που ενσωματώθηκαν στη Ρωσική Ομοσπονδία έχουν «τεράστιες οικονομικές και βιομηχανικές δυνατότητες». «Η ένταξη των νέων περιοχών στη Ρωσική Ομοσπονδία θα εξασφαλίσουν μια αύξηση στους εθνικούς δείκτες σε τόσο κεντρικούς τομείς, όσο η μεταλλουργία (κατά 20%), ο τομέας του γαιάνθρακα (κατά 6%), η παραγωγή σιτηρών (κατά πάνω από 10%) και τα ηλιοτρόπια (κατά πάνω από 20%)», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Σεργκέι Ναζάροφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «ακαθάριστο προϊόν των νέων περιοχών θα αντιστοιχεί σε 3 τρισ. ρούβλια (50 δισ. δολάρια) μέσα σε πέντε χρόνια».

Ο Ναζάροφ αναφέρθηκε στην πρόθεση να ψηφιστεί ένας ο ομοσπονδιακός νόμο για τη δημιουργία μιας κοινής ελεύθερης οικονομικής ζώνης (ΕΟΖ) για τις τέσσερις περιοχές με προνομιακή μεταχείριση για τους επενδυτές και διασφαλισμένα φορολογικά κίνητρα. Τα κίνητρα θα είναι παρεμφερή προς αυτά που ήδη ισχύουν για την ελεύθερη οικονομική ζώνη της Κριμέας και της Σεβαστούπολης.

Ο Ναζάροφ εξήγγειλε πως, προκειμένου να υποστηριχθεί η οικονομική τους ανάπτυξη, είναι πιθανό οι τέσσερις περιοχές να εξαιρεθούν από τον ισχύοντα ομοσπονδιακό φόρο εισοδήματος και να μη πληρώνουν πάνω από 13,5% για τον τοπικό προϋπολογισμό για δέκα χρόνια.

(Πηγή: RT)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα