ΑΘΗΝΑ
22:26
|
07.12.2022
«Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου» αναφέρεται στη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ανασφάλεια της ελληνικής κυβέρνησης για τη στάση των εταίρων και συμμάχων της προδίδει η ανάγκη της για επιβεβαίωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Απόψε, ήταν η σειρά του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών να ερωτηθεί σχετικά από Έλληνα ανταποκριτή σε σχέση με τις τουρκικές προκλήσεις σε ό,τι αφορά την κυριαρχία των ελληνικών νησιών ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τελεί υπό αμφισβήτηση.

«Δεν θεωρούμε ότι τελεί υπό αμφισβήτηση η κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου» αναφέρεται στη δήλωση του υπουργείου Εξωτερικών της Βρετανίας, δίνοντας μία μάλλον αυτονόητη απάντηση.

Νωρίτερα από τη Βαρσοβία, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε εκφράσει την ικανοποίησή του για τη στάση συμμάχων και εταίρων σε ό,τι αφορά την αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας σε όλη την επικράτεια της χώρας και δη στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Εξέφρασε δε την ικανοποίηση της Αθήνας επειδή ΕΕ, ΗΠΑ, Γερμανία και Αίγυπτος κατήγγειλαν δημόσια τις τουρκικές πρακτικές και υπογράμμισαν το αυτονόητο: ότι η σημερινή διοίκηση της Τρίπολης δεν έχει εντολή να υπογράφει διεθνείς συμφωνίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οξύνεται η σοβαρή πολιτική κρίση στο Περού

Μενέντεζ: «Δεν αποτελεί νίκη για την Τουρκία» ο νόμος NDAA

Ένατο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Τι απαντά η Αθήνα στην Τρίπολη για τις έρευνες νοτίως της Κρήτης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα