ΑΘΗΝΑ
07:11
|
27.04.2024
Με την συνάντηση γρίπης και κορονοϊού το χειμώνα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στα χειρουργεία νοσοκομείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προ των πυλών βλέπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πως είναι η «συνύπαρξη» γρίπης και κορονοϊού covid-19 προειδοποιώντας πως αφενός τα πρώτα κρούσματα γρίπης εμφανίστηκαν και αφετέρου πως αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό.

Σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗ, επισημαίνει πως είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως πως με την συνάντηση γρίπης και κορονοϊού το χειμώνα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στα χειρουργεία νοσοκομείων και να σημειωθούν νέες αναβολές στη θεραπεία και περίθαλψη ασθενών που πάσχουν από άλλες ασθένειες.

Τονίζει έτσι ότι φέτος η γρίπη, εκμεταλλευόμενη την κατάργηση της μάσκας, έκανε ήδη την εμφάνισή της στα νοσοκομεία σε αντίθεση με πέρυσι.

Την περασμένη εβδομάδα (27/9), στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 1.045 ασθενείς με κορονοϊό, με πτωτική πορεία από το καλοκαίρι που είχαμε φθάσει (2/8) στους 2.609 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό. Αυτήν την εβδομάδα έχουμε αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών με κορονοϊό. Σήμερα νοσηλεύονται 1.145 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία, δηλαδή αύξηση 10% σε σχέση με μία βδομάδα πριν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προτείνει μεταξύ άλλων:

  • ‘Αμεσο εμβολιασμό για τη γρίπη.
  • Άμεσο εμβολιασμό των αναμνηστικών δόσεων για τον κορονοϊό.
  • Μέτρα αυτοπροστασίας( μάσκες κ.λπ.) όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό.

Διαφορετικά, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ.,  θα ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα για τους ασθενείς και εργασιακή εξουθένωση για το προσωπικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα