ΑΘΗΝΑ
22:39
|
07.12.2022
Με την συνάντηση γρίπης και κορονοϊού το χειμώνα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στα χειρουργεία νοσοκομείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προ των πυλών βλέπει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) πως είναι η «συνύπαρξη» γρίπης και κορονοϊού covid-19 προειδοποιώντας πως αφενός τα πρώτα κρούσματα γρίπης εμφανίστηκαν και αφετέρου πως αυξήθηκαν οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορονοϊό.

Σε ανακοίνωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗ, επισημαίνει πως είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως πως με την συνάντηση γρίπης και κορονοϊού το χειμώνα ελλοχεύει ο κίνδυνος να υπάρξουν νέες καθυστερήσεις στα χειρουργεία νοσοκομείων και να σημειωθούν νέες αναβολές στη θεραπεία και περίθαλψη ασθενών που πάσχουν από άλλες ασθένειες.

Τονίζει έτσι ότι φέτος η γρίπη, εκμεταλλευόμενη την κατάργηση της μάσκας, έκανε ήδη την εμφάνισή της στα νοσοκομεία σε αντίθεση με πέρυσι.

Την περασμένη εβδομάδα (27/9), στα νοσοκομεία νοσηλεύονταν 1.045 ασθενείς με κορονοϊό, με πτωτική πορεία από το καλοκαίρι που είχαμε φθάσει (2/8) στους 2.609 νοσηλευόμενους ασθενείς με κορονοϊό. Αυτήν την εβδομάδα έχουμε αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών με κορονοϊό. Σήμερα νοσηλεύονται 1.145 ασθενείς με κορονοϊό στα νοσοκομεία, δηλαδή αύξηση 10% σε σχέση με μία βδομάδα πριν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ προτείνει μεταξύ άλλων:

  • ‘Αμεσο εμβολιασμό για τη γρίπη.
  • Άμεσο εμβολιασμό των αναμνηστικών δόσεων για τον κορονοϊό.
  • Μέτρα αυτοπροστασίας( μάσκες κ.λπ.) όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό.

Διαφορετικά, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ.,  θα ζήσουμε έναν δύσκολο χειμώνα για τους ασθενείς και εργασιακή εξουθένωση για το προσωπικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια Σούνακ σε ορυχείο άνθρακα μετά…30 χρόνια

Οξύνεται η σοβαρή πολιτική κρίση στο Περού

Μενέντεζ: «Δεν αποτελεί νίκη για την Τουρκία» ο νόμος NDAA

Ένατο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα