ΑΘΗΝΑ
12:14
|
03.05.2024
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δεν αποκλείει στην παρούσα φάση μία συνάντηση με τον Πούτιν στο Μπαλί στο περιθώριο της συνόδου G-20.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μίας συνάντησης με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της «Ομάδας των 20» (G-20) πλουσιότερων χωρών που θα γίνει τον Νοέμβριο στο Μπαλί της Ινδονησίας.

«Μένει να το δούμε», είπε στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να συζητήσει απευθείας με τον πρόεδρο της Ρωσίας στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου.

Σε περίπτωση πάντως που επιβεβαιωθεί ότι ο Πούτιν θα είναι παρών στη σύνοδο κορυφής στο Μπαλί, οι ΗΠΑ θεωρούν ότι θα πρέπει να συμμετάσχει και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παρότι η χώρα του δεν είναι μέλος της G20.

Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε εξάλλου πως «σίγουρα» θα έχει συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ, αν τελικά ο πρόεδρος της Κίνας ταξιδέψει στο Μπαλί για τη σύνοδο.

Ως τώρα, πάντως, δεν είναι σίγουρο ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Σι Τζινπίνγκ θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής της G20 τον Νοέμβριο.

Τον Αύγουστο, ο Ινδονήσιος πρόεδρος Τζόκο Ουιντόντο είχε δηλώσει σε συνέντευξη στο Bloomberg ότι οι ηγέτες Ρωσίας και Κίνας θα παραστούν στη σύνοδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Eurovision: Θα αφαιρέσουν παλαιστινιακές σημαίες και σύμβολα στο κοινό

Τέμπη: Συμπληρωματική μήνυση κατά Μητσοτάκη και άλλων πολιτικών

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα