ΑΘΗΝΑ
01:44
|
04.05.2024
Στήριξη από την Σιμόνι Τέμπετ και τον Τσίρο Γκόμες, που τερμάτισαν στην τρίτη και τέταρτη θέση της εκλογικής κούρσας της περασμένης Κυριακής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γερουσιαστής της κεντροδεξιάς Σιμόνι Τέμπετ, ανακοίνωσε, χθες Τετάρτη, την υποστήριξή της στον Λούλα, ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στην Βραζιλία που θα διεξαχθούν στις 30 Οκτωβρίου.

«Αυτό που διακυβεύεται είναι πολύ μεγαλύτερο από τον καθένα μας. Θα ψηφίσω με τη συνείδησή μου και τη λογική μου, και η συνείδησή μου μου λέει ότι το να παραλείψω να το κάνω θα σήμαινε προδοσία της πορείας μου στη δημόσια ζωή. Δεν θα ακυρώσω την ψήφο μου, δεν θα ψηφίσω λευκό. Δεν μου ταιριάζει η ουδετερότητα», ανέφερε.

«Υπάρχει μια Βραζιλία που πρέπει να ξαναχτιστεί αμέσως και ένας λαός που πρέπει να επανενωθεί. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Βραζιλία έχει εγκαταλειφθεί στη φωτιά του μίσους και των διαφωνιών», δήλωσε η Τέμπετ, η οποία τερμάτισε τρίτη στην εκλογική κούρσα την περασμένη Κυριακή.

«Αν και διατηρώ την κριτική που έκανα στον υποψήφιο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ειδικά τις τελευταίες ημέρες της εκστρατείας, θα τον ψηφίσω, γιατί αναγνωρίζω τη δέσμευσή του στην δημοκρατία και το σύνταγμα, σε αντίθεση με τον σημερινό πρόεδρο», υπογράμμισε.

Χθες το πρωί, το κόμμα της Τέμπετ, το MDB, έδωσε στην δημοσιότητα δήλωση σύμφωνα με την οποία «με μεγάλη πλειοψηφία, καλεί τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν κατά συνείδηση».

Το PDT, του Τσίρο Γκόμες, δήλωσε επίσης υποστήριξη στον Λούλα

Προχθές, Τρίτη, την στήριξή του στον Λούλα, ανακοίνωσε και το PDT, του οποίου ο υποψήφιος Τσίρο Γκόμες κατέλαβε την τέταρτη θέση στην προεδρική κούρσα, με 3.599.287 ψήφους (3,04%).

Ο πρόεδρος του PDT, Κάρλος Λούπι, ανακοίνωσε τη στήριξη του κόμματος στον υποψήφιο του PT . Σύμφωνα με τον Λούπι, η υποψηφιότητα του Λούλα είναι «η πιο κοντινή» στο PDT και η απόφαση ήταν ομόφωνη.

«Πήραμε μια ομόφωνη απόφαση, να στηρίξουμε τον πλησιέστερο στον λαό υποψήφιο, δηλαδή την υποψηφιότητα του Λούλα», ανέφερε.

Αμέσως μετά, ο Τσίρο Γκόμες, ο οποίος ήταν υποψήφιος του κόμματος για την προεδρία, δήλωσε σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα , χωρίς να αναφέρει το όνομα του Λούλα, ότι θα ακολουθήσει την απόφαση του κόμματος.

«Είναι η τελευταία έξοδος. Λυπάμαι που ο δημοκρατικός δρόμος έχει στενέψει σε τέτοιο βαθμό που οι Βραζιλιάνοι μένουν με δύο επιλογές, κατά την άποψή μου, μη ικανοποιητικές», δήλωσε.

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα, από το ινστιτούτο IPEC, ο Λούλα έχει προβάδισμα 8 μονάδων έναντι του ακροδεξιού Ζαΐχ Μπολσονάρου, ενόψει του δεύτερου γύρου της 30ής Οκτωβρίου, καθώς συγκεντρώνει το 51% των προθέσεων ψήφου ενώ ο αντίπαλός του το 43%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα