ΑΘΗΝΑ
20:32
|
19.04.2024
«Ελπίζω πως (ο Ασάνζ) θα τιμωρηθεί με τουλάχιστον 176 χρόνια στη φυλακή, όταν έλθει στις ΗΠΑ» είπε ο Μπόλτον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον υπερσυντηρητικό και ακραιφνή υποστηρικτή των στρατιωτικών επεμβάσεων των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον αντιμετώπισε στο πλαίσιο ζωντανής εκπομπής η ειδικός σε θέματα διεθνούς δικαίου δικηγόρος και σύζυγος του Τζούλιαν Ασάνζ, Στέλλα Μόρις.

Ο Μπόλτον υπηρέτησε ως γερουσιαστής των Ρεπουμπλικανών, ως πρέσβης των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη από το 2005 ως το 2006 και ως Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ από το 2018 ως το 2019. Υποστήριξε θερμά την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ και υπερασπίζεται τη θέση του αυτή ως και σήμερα.

«Διέπραξε ξεκάθαρα εγκληματικές πράξεις» δήλωσε ο Μπόλτον και συμπλήρωσε πως ο Ασάνζ «δεν είναι περισσότερο δημοσιογράφος, από όσο η καρέκλα στην οποία κάθομαι».

Ο Μπόλτον, προσέθεσε ότι «οι πληροφορίες που μεταβίβασε (ο Ασάνζ) έθεσαν σε κίνδυνο πολλούς ανθρώπους» και «υπέσκαψαν τη δυνατότητα των ΗΠΑ να έχουν εμπιστευτικές διπλωματικές επικοινωνίες».

Ο υπερσυντηρητικός πρώην αξιωματούχος, δήλωσε πως εκτιμά ότι οι δικαστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θα αποφασίσουν την έκδοσή του Ασάνζ στις ΗΠΑ.

«Όταν έλθει στις ΗΠΑ, θα ακολουθηθεί η δέουσα διαδικασία και ελπίζω πως θα τιμωρηθεί με τουλάχιστον 176 χρόνια στη φυλακή», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο πρέσβης Μπόλτον κατά κάποιον τρόπο είναι ιδεολογικός διώκτης του Τζούλιαν» απάντησε η Μόρις.

«Κατά τη θητεία του υπό την κυβέρνηση Μπους και αργότερα υπό την κυβέρνηση Τραμπ υπέσκαψε το διεθνές δικαιϊκό σύστημα και έδειξε πως οι ΗΠΑ δεν υπόκεινται στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου. Εάν υπόκειντο, ο κύριος Μπόλτον θα είχε υποστεί δίωξη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο».

«Ήταν ένας από τους κύριους χειροκροτητές (cheerleaders) του πολέμου στο Ιράκ, τον οποίο ο Τζούλιαν εξέθεσε μέσω των διαρροών του, οπότε υπάρχει μια σύγκρουση συμφερόντων εδώ», κατέληξε η Στέλλα Μόρις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Οι πρώτες 100 μέρες του Γκαμπριέλ Ατάλ στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα