ΑΘΗΝΑ
01:43
|
02.05.2024
«Αντί να νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει επιτέλους κυρώσεις εις βάρος της τουρκικής επιθετικότητας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονη κριτική για τα επόμενα βήματα αντίδρασης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις άσκησε σήμερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, προκαλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να απαντήσει εάν θα διεκδικήσουν στην Ε κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

«Ο κ. Οικονόμου φαίνεται να ανησυχεί πολύ που ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπίζεται τα δικαιώματα της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σημειώνει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε απάντησή του στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Αντί να νουθετεί τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όμως, καλό θα ήταν να μας απαντήσει αν ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει επιτέλους κυρώσεις εις βάρος της τουρκικής επιθετικότητας και αν θα προβεί σε επέκταση των χωρικών υδάτων τής Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο», τονίζει και καταλήγει:

«Μέχρι χθες υπουργοί του μας έλεγαν ότι το πρώτο “δεν είναι στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης” και το δεύτερο είναι “εθνικιστική επιλογή”. Άραγε τα ίδια λέει και σήμερα;. Εκτός και αν αισθάνεται δικαιωμένος με τη στρατηγική να δίνει τα πάντα στους συμμάχους χωρίς ανταλλάγματα και η Τουρκία να συνάπτει νέες παράνομες συμφωνίες με τη Λιβύη παραβιάζοντας κατάφωρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα