ΑΘΗΝΑ
16:50
|
23.04.2024
Aπείλησε να καταλάβει το Ναϊρόμπι. αλλά και τη Ρώμη, σε περίπτωση που η Τζόρτζια Μελόνι δε δεχτεί τις 100 αγελάδες που θέλει να της προσφέρει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο γιος του προέδρου της Ουγκάντα παύθηκε από τα καθήκοντά του, αφότου απείλησε να καταλάβει το Ναϊρόμπι. Την ίδια τύχη επιφύλαξε και για τη Ρώμη, σε περίπτωση που η Τζόρτζια Μελόνι δε δεχτεί τις 100 αγελάδες που θέλει να της προσφέρει ως ένδειξη θαυμασμού.

Ο Γιουέρι Μουσέβενι, πρόεδρος της Ουγκάντα για τα τελευταία 36 χρόνια, εξέδωσε την Τετάρτη ανακοίνωση, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από πρόσφατες δηλώσεις του γιου του, μέχρι πρότινος στρατηγού, Μουχούζι Καϊνερουγκάμπα.

Ο Καϊνερουγκάμπα, σε πρόσφατες αναρτήσεις του στο twitter, απείλησε τη γειτονική Κένυα με στρατιωτική εισβολή.

Έτσι, ο Μουσεβενί προχώρησε στην καθαίρεση του γιου του από τη θέση του διοικητή των χερσαίων ενόπλων δυνάμεων της χώρας, παράλληλα με την προαγωγή του. Η παύση του γιου του από τα προηγούμενα καθήκοντα του έγινε, σύμφωνα με τον Μουσεβενί, λόγω της «παρέμβασής του στα εσωτερικά μιας αδελφής χώρας», ενώ η προαγωγή αιτιολογήθηκε ως οφειλόμενη σε «σε άλλες θετικές συνεισφορές από τον στρατηγό» και στον «παθιασμένο παν-Αφρικανισμό» του.

Ο στρατηγός Καϊνερουγκάμπα είναι, απ’ ό,τι φαίνεται, αρκετά εκδηλωτικός, όταν δημοσιεύει στο Twitter. Τις αμέσως προηγούμενες μέρες από την επίμαχη ανάρτηση περί κατάκτησης του Ναϊρόμπι, ο γιος του προέδρου εξέφρασε εντόνως τον θαυμαστό του για τη νικήτρια των ιταλικών εκλογών, Τζόρτζια Μελόνι.

Δήλωσε πως θα της έδινε άμεσα 100 αγελάδες Nkore για τον ατρόμητο και ειλικρινή χαρακτήρα της.

Ο Καϊνερουγκάμπα επανήλθε στο θέμα για να εξηγήσει πως είναι πολιτισμικό στοιχείο της χώρας του το να προσφέρεται σε μια επιθυμητή γυναίκα μια αγελάδα, αντί των λουλουδιών που είθισται να προσφέρονται στην Ευρώπη.

Οι αναρτήσεις που αφορούσαν τη Τζόρτζια Μελόνι και τις εντυπωσιακές αγελάδες Nkore, δε σχολιάστηκαν από τον πρόεδρο Γιουέρι Μουσέβενι. Η ανάρτηση που αναφερόταν στην κατάκτηση της πρωτεύουσας μιας γειτονικής χώρας θεωρήθηκε μάλλον περισσότερο σοβαρή, από μία ανάρτηση του Καϊνερουγκάμπα, που απειλούσε με κατάληψη της Ρώμης.

«Αν οι Ρωμαίοι απορρίψουν τις αγελάδες μας, αυτό σημαίνει ότι θα καταλάβουμε τη Ρώμη. Θα μας έπαιρνε μέρες να το κάνουμε», έγραψε στο Twitter ο γιος του προέδρου, αν και αργότερα διέγραψε την ανάρτηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

17η Απρίλη-Γενική Απεργία για το 59%;  

ΕΣΥ καλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα