ΑΘΗΝΑ
01:24
|
19.04.2024
Κατήγγειλε τα σχέδια του Ερντογάν για αύξηση των στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο και τις συνεχείς απειλές στην Ελλάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την αντίθεσή του για τη συμμετοχή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην άτυπη σύνοδο κορυφής της Πράγας εξέφρασε ο επικεφαλής του «Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος» Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Βέμπερ παρομοίασε τον Ερντογάν με τον Ρώσο Πρόεδρο λέγοντας πως δεν θα πρέπει «ο Πούτιν να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό τραπέζι από την πίσω πόρτα».

Κατήγγειλε στη συνέχεια το σχέδιο του Ερντογάν να αυξήσει τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής της βόρειας Κύπρου και τις συνεχείς απειλές του σε βάρος της Ελλάδας.

Κάλεσε δε τους ηγέτες Γερμανίας, Όλαφ Σολτς και Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, «να μην του επιτρέψουν καμία ασάφεια σχετικά με την ευρωπαϊκή υποστήριξη στην Ουκρανία και το μέλλον της ΕΕ» αλλά και να διαμηνύσουν με σαφήνεια πως η προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ «έχει απομακρυνθεί εδώ και καιρό».

Αργότερα, σήμερα το μεσημέρι, ο Βέμπερ έκανε ανάρτηση στο Τουίτερ επαναλαμβάνοντας και πάλι πως η ΕΕ θα πρέπει να τηρήσει ξεκάθαρη στάση κατηγορώντας τον Ερντογάν ότι παίζει και με τις δύο πλευρές έπειτα και από τις πρόσφατες συναντήσεις του με τους ομολόγους του σε Λευκορωσία και Ρωσία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός σε δυστύχημα ο επιτελάρχης του στρατού της Κένυας

Σύλληψη Πολωνού για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα