ΑΘΗΝΑ
13:53
|
07.05.2024
O Ινδονήσιος πρέσβης στα ΗΑΕ αποκάλυψε πως οι πρόεδροι Ρωσίας και Ουκρανίας θα συμμετάσχουν στη σύνοδο του G-20 στο Μπαλί στα μέσα Νοέμβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πληροφορία ότι, εκτός απροόπτου, οι Πρόεδροι Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα παραστούν στη σύνοδο κορυφής των 20 πλουσιότερων χωρών (G-20) το Νοέμβριο στο Μπαλί έδωσε σήμερα με αποκλειστικές δηλώσεις του στην εμιρατινή ηλεκτρονική ειδησεογραφική ιστοσελίδα The National ο Ινδονήσιος Πρέσβης στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) Χουσίν Μπαγκίς.

Ο Ινδονήσιος διπλωμάτης είπε πως και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να παραστούν στη σύνοδο τονίζοντας πως εάν τα καταφέρουν τελικά θα πρόκειται για την πρώτη φορά που οι δύο ηγέτες αυτής της σύγκρουσης θα βρεθούν στην ίδια σύνοδο στις 15 και 16 Νοέμβρη.

Τόνισε δε πως έχουν ξεκινήσει οι σχετικές προετοιμασίες στα ξενοδοχεία που θα φιλοξενηθούν οι δύο ηγέτες τονίζοντας πως θα βρίσκονται σε αρκετή απόσταση ώστε να αποφευχθούν τυχόν εντάσεις λόγω «εγγύτητας».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Ουκρανού πρέσβη στη σύνοδο του G20 μολονότι η χώρα του δεν είναι μέλος της Ομάδας των 20 (σε αντίθεση με τη Ρωσία που είναι μέλος) ο Ινδονήσιος πρέσβης στα ΗΑΕ απάντησε πως είναι εφικτή γιατί στάλθηκε πρόσκληση στον Ουκρανό ηγέτη πρόσκληση όπως στάλθηκε και στα Εμιράτα γιατί η Ινδονησία έχει «μία ειδική σχέση» με αυτές τις χώρες.

Δημοσιογράφοι της εμιρατινής ιστοσελίδας The National ζήτησαν από τα υπουργεία Εξωτερικών της Ουκρανίας και της Ρωσίας να σχολιάσουν τις δηλώσεις του Ινδονήσιου Πρέσβη στα ΗΑΕ δίχως να πάρουν απάντηση.

Την Τετάρτη, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι εάν ο Ρώσος Πρόεδρος συμμετάσχει στη σύνοδο του Μπαλί, τότε  θα παραστεί και ο Ζελένσκι. Ένα 24ωρο μετά ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν απέκλεισε μία συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην σύνοδο κορυφής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκλεισε το πέρασμα στην Ράφα – Ανακοίνωση του ΥΠ.ΕΣ. της Γάζας

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα