ΑΘΗΝΑ
07:56
|
25.04.2024
Φωτιά ξέσπασε στη Γέφυρα της Κριμαίας, λόγω ανατίναξης οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά ξέσπασε στη Γέφυρα της Κριμαίας, αλλά οι πλωτές καμάρες της οδογέφυρας δεν υπέστησαν ζημιές, δήλωσε το Σάββατο ένας βοηθός του αρχηγού της Κριμαίας, Όλεγκ Κριούτσκοφ, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Η πυρκαγιά στη γέφυρα που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με το δίκτυο μεταφορών και συγκοινωνιών της Ρωσίας, που αρχικά αποδόθηκε σε μια δεξαμενή αποθήκευσης καυσίμων, οφειλόταν στην ανατίναξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, ανακοίνωσε η ρωσική αντιτρομοκρατική επιτροπή, σύμφωνα με πρακτορεία ειδήσεων της χώρας, προσθέτοντας πως το τμήμα της γέφυρας που χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα έχει υποστεί ζημιά.

«Στις 06:07 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στο οδικό τμήμα της γέφυρας της Κριμαίας (…) σημειώθηκε έκρηξη οχήματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, που προκάλεσε πυρκαγιά σε επτά βαγόνια τρένου που κατευθυνόταν προς την Κριμαία», ανέφερε η επιτροπή.

Τουλάχιστον 3 άτομα σκοτώθηκαν από την έκρηξη του παγιδευμένου φορτηγού, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Όπως προκύπτει, το φορτηγό είχε περάσει από έλεγχο πριν εισέλθει στη γέφυρα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε εντολή για επίσημη έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η φωτιά στη γέφυρα έχει ήδη σβήσει, αλλά ένα μέρος του οδοστρώματος κατέρρευσε και η κίνηση των οχημάτων έχει διακοπεί λόγω του συμβάντος. Η διέλευση των σκαφών συνεχίζεται, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί πορθμείο που θα διασχίζει το Στενό του Κερτς. Έχει ήδη ξεκινήσει η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής.

Ένας σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Twitter, αποκαλώντας την καταστροφή της γέφυρας «αρχή», αλλά χωρίς να αναλαμβάνει άμεσα την ευθύνη η Ουκρανία. «Ό,τι παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι έχει κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατέχει η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί», έγραψε ο Μικαΐλο Ποντόλιακ.

Ο προσωπάρχης του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Αντρίι Γερμάκ, ανήρτησε ένα emoji στο Twitter που εικονίζει μια γέφυρα μέσα σε σύννεφα καπνού. Ο επικεφαλής του ουκρανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας Ολέξι Ντανίλοφ ανήρτησε ένα βίντεο με την πυρκαγιά στη γέφυρα συνοδευόμενο από ένα βίντεο της Μέριλιν Μονρόε που τραγούδα «Happy birthday, Mr President» (Χρόνια πολλά κ. πρόεδρε). Ο Πούτιν έγινε χθες 70 ετών.

Η Ζαχάροβα επικρίνει την αντίδραση του Κιέβου στο περιστατικό στη Γέφυρα της Κριμαίας

Η αντίδραση της Ουκρανίας στο περιστατικό στη Γέφυρα της Κριμαίας υπογραμμίζει τον τρομοκρατικό χαρακτήρα του καθεστώτος του Κιέβου, έγραψε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στο Telegram το Σάββατο.

«Η αντίδραση του καθεστώτος του Κιέβου, η καταστροφή της μη στρατιωτικής υποδομής αναδεικνύει τον τρομοκρατικό χαρακτήρα του», επεσήμανε, σχολιάζοντας τα σχόλια αξιωματούχων του Κιέβου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα