ΑΘΗΝΑ
23:39
|
30.09.2024
Πρόκειται για τον 55χρονο στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Σεργκέι Σουροβίκιν. ο οποίος ηγήθηκε των Αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας από το 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού, διόρισε τον στρατηγό της Πολεμικής Αεροπορίας Σεργκέι Σουροβίκιν ως γενικό διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Οι βρετανικές στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών δήλωσαν τον Απρίλιο ότι ο στρατηγός Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ είχε διοριστεί επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να «συγκεντρωθεί η διοίκηση και ο έλεγχος». Η Μόσχα δεν έχει διευκρινίσει ότι κάποιος έχει τη συνολική στρατιωτική διοίκηση της επιχείρησης.

Ο Σουροβίκιν, 55 ετών, ηγείται των Αεροπορικών και Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας από το 2017. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του υπουργείου Άμυνας, διοίκησε μια μεραρχία φρουρών στην Τσετσενία το 2004, κατά τη διάρκεια του πολέμου της Μόσχας εναντίον ισλαμιστών ανταρτών, και του απονεμήθηκε μετάλλιο για την υπηρεσία του στη Συρία το 2017.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξυλόκαστρο: Οι φλόγες έφτασαν στην Ακράτα-Κλειστή η Εθνική Οδός Κορίνθου-Πατρών (upd)

Χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο

Ψήφισμα του 1950 του ΟΗΕ θυμήθηκε ο Ερντογάν σαν όπλο κατά του Ισραήλ

Κλειστά και την Τρίτη, 1η Οκτωβρίου, τα σχολεία σε Ξυλόκαστρο-Ευρωστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα