ΑΘΗΝΑ
21:58
|
09.05.2024
6,9 εκατομμύρια παιδιά από το Σουδάν δεν πηγαίνουν σχολείο, αναφέρει στατιστική της UNICEF.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια συγκλονιστική στατιστική που δημοσίευσε το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) επιβεβαίωσε ότι 6,9 εκατομμύρια παιδιά από το Σουδάν δεν πηγαίνουν σχολείο, αναφέρει το Middle East Monitor. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα τρία παιδιά σχολικής ηλικίας στη χώρα δεν λαμβάνει εκπαίδευση, ενώ άλλα 12 εκατομμύρια παιδιά δεν λαμβάνουν ποιοτική εκπαίδευση. Οι λόγοι για αυτό είναι πολλαπλοί, μεταξύ των οποίων η έλλειψη εκπαιδευτικών και η υποβάθμιση των υποδομών. Η UNICEF ζήτησε να διασφαλιστεί ένα περιβάλλον που θα επιτρέπει στα παιδιά να λάβουν εκπαίδευση για να πετύχουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Το φαινόμενο της εγκατάλειψης του σχολείου έχει μακρά ιστορία στο Σουδάν, οδηγώντας στη διάδοση του αναλφαβητισμού σε περισσότερο από το 30 τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού περίπου 40 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Στα στατιστικά του, ο διεθνής οργανισμός επιβεβαίωσε: «Το σχολείο δεν είναι ένας χώρος για τη διδασκαλία των βασικών γνώσεων της ανάγνωσης, της γραφής και των μαθηματικών στους νέους, αλλά ένα μέρος για την εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων και τη διασκέδαση σε ένα ασφαλές περιβάλλον, και επίσης προστατεύει τα παιδιά. από τους γύρω φυσικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της κακομεταχείρισης, της έκθεσης στην εκμετάλλευση και της στρατολόγησης σε μαχητικές ομάδες. Επιπλέον, τα σχολεία παρέχουν ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη, η οποία τα καθιστά σωτήρια για πολλά παιδιά».

Ο δεκατριάχρονος Μπάμπικερ είναι ένα από τα εκατομμύρια παιδιά του Σουδάν που δεν πηγαίνουν σχολείο. Λέει ότι σπούδασε μόνο μέχρι την τρίτη τάξη του δημοτικού και μετά άφησε το σχολείο για δουλειά. Ο Μπάμπικερ τώρα εργάζεται στο επάγγελμα του καθαρισμού αυτοκινήτων για να κερδίσει χρήματα για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Ο Μπάμπικερ μοιράστηκε ότι φεύγει από το σπίτι νωρίς το πρωί με τη μητέρα του, η οποία πουλάει τσάι στην πρωτεύουσα, Χαρτούμ, ενώ καθαρίζει αυτοκίνητα για να βγάλει τα προς το ζην. Ωστόσο, εξέφρασε ότι είναι πλήρως προετοιμασμένος να επιστρέψει στο σχολείο εάν οι συνθήκες είναι κατάλληλες και νιώθει μεγάλη λύπη όταν βλέπει τους συνομηλίκους του να πηγαίνουν σχολείο ενώ εργάζεται στους δρόμους.

Η UNICEF επιβεβαιώνει ότι τα παιδιά από το Σουδάν εγκαταλείπουν το σχολείο ως φυσικό αποτέλεσμα της επιδείνωσης της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης, της επανάληψης των συγκρούσεων και του κλεισίματος των σχολείων για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας COVID-19, τονίζοντας ότι όλα αυτά μειώνουν τις πιθανότητες παιδιά που επιστρέφουν στο σχολείο.

Ο εκπρόσωπος της UNICEF στο Σουδάν Mandeep O’Brien λέει: «Καμία χώρα δεν μπορεί να αντέξει το βάρος να μην γνωρίζει το ένα τρίτο των παιδιών σχολικής ηλικίας να μην έχουν γνώσεις, αριθμητικές ή ψηφιακές δεξιότητες. Η εκπαίδευση δεν είναι απλώς δικαίωμα, είναι επίσης σανίδα σωτηρίας .»

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Γερμανία: «Αντισημίτες» οι ακαδημαϊκοί που τάσσονται υπέρ των φοιτητών

Γερμανία: Επιστολή καθηγητών υπέρ των φιλοπαλαιστινιακών καταλήψεων στα πανεπιστήμια

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Πανελλαδικών εξετάσεων και λήξης μαθημάτων

Κλείσιμο πανεπιστημίων στα νησιά προβλέπει ο Κασσελάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα