ΑΘΗΝΑ
18:39
|
16.04.2024
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σερβίας, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος απέρριψε το αίτημα, ήταν αυτός που ενημέρωσε τον Βούτσιτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε ότι Αμερικανοί και Βρετανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του Μπιλ Κλίντον, είχαν ωθήσει την Ουγγαρία να εισβάλει στα εδάφη της Σερβίας το 1999. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος είχε επανειλημμένα αρνηθεί, ενημέρωσε τον Βούτσιτς για το αίτημα.

«Ο Κλίντον και οι Βρετανοί ζήτησαν από [τον Όρμπαν] να επιτεθεί στη Σερβία από το βορρά, ώστε να μπορέσουν να απλώσουν τις δυνάμεις μας από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια στη Βοϊβοντίνα», ισχυρίστηκε ο Βούτσιτς σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο Όρμπαν, ο οποίος βρισκόταν τότε στην αρχή της πρώτης του θητείας, απέρριψε το αίτημα και, με τη βοήθεια του τότε Γερμανού καγκελάριου Γκέρχαρντ Σρέντερ, αντιστάθηκε στις «πιέσεις του Λευκού Οίκου».

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης, ο Όρμπαν ενημέρωσε τον Βούτσιτς για το δυτικό αίτημα και ο πρώτος έδωσε στον δεύτερο την άδεια να δημοσιοποιήσει αυτές τις πληροφορίες, δήλωσε ο Σέρβος ηγέτης.

Σύμφωνα με τον Βούτσιτς, την εποχή που ο Όρμπαν έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο για συζητήσεις με τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και την πρώην πρωθυπουργό Μάργκαρετ Θάτσερ, η τελευταία τον είδε στην Ντάουνινγκ Στριτ και του είπε πως «Με ενοχλεί πολύ που αρνηθήκατε να επιτεθείτε στη Σερβία, αυτός είναι ο λόγος που περισσότεροι Βρετανοί στρατιώτες θα πεθάνουν».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα