ΑΘΗΝΑ
12:20
|
17.05.2024
Τον Σεπτέμβριο το Πεντάγωνο σταμάτησε να δέχεται νέα F-35 αφού ανακάλυψε ότι εξάρτημά τους κατασκευάζεται με κράμα μετάλλων από την Κίνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι παραδόσεις μαχητικών αεροσκαφών F-35 της εταιρείας Lockheed Martin στις ΗΠΑ μπορούν να ξαναρχίσουν με την έκδοση ειδικής εξουσιοδότησης που επιτρέπει τη χρήση κράματος μετάλλων κινεζικής προέλευσης, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Τον Σεπτέμβριο το Πεντάγωνο σταμάτησε να δέχεται νέα F-35 αφού ανακάλυψε ότι ένας μαγνήτης στον κινητήρα των αεροσκαφών κατασκευάζεται με μη εξουσιοδοτημένο υλικό από την Κίνα.

Το έγγραφο, που υπογράφηκε χθες από τον Γουίλιαμ ΛαΠλαντ, τον κύριο αγοραστή όπλων του Πενταγώνου, επιτρέπει τη χρήση κράματος μετάλλων στην αντλία λιπαντικού του κινητήρα των F-35 που δεν συμμορφώνεται με τους νόμους περί προμηθειών των ΗΠΑ, οι οποίοι απαγορεύουν μη εξουσιοδοτημένα περιεχόμενα με προέλευση από την Κίνα στα αεροσκάφη.

Η αποδοχή του αεροσκάφους είναι απαραίτητη για τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας, ανέφερε ο ΛαΠλαντ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι ο προσδιορισμός ισχύει έως ότου γίνει αποδεκτό το τελευταίο αεροσκάφος βάσει της σύμβασης, το οποίο επί του παρόντος προβλέπεται για τον Οκτώβριο του 2023.

Ο μαγνήτης δεν μεταδίδει πληροφορίες ούτε βλάπτει το αεροσκάφος, αλλά ο προμηθευτής αντλιών, Honeywell International, θα εργαστεί για να βρει μια εναλλακτική πηγή για το μέταλλο και να το χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές αντλίες λιπαντικών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ράφα: 13 ΥΠΕΞ καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση

ΗΠΑ: Σε δίωρη ανάκριση του FBI υποβλήθηκε ο Ισραηλινός ιστορικός Ιλάν Παπέ

Η Ισπανία αρνείται άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα