ΑΘΗΝΑ
10:00
|
07.05.2024
Η σιδηροδρομική γραμμή εμπορευμάτων και επιβατών έχει ανοίξει πλήρως, αλλά τα τρένα εξακολουθούν να έχουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυκλοφορία μεταξύ της Κριμαίας και του ηπειρωτικού τμήματος της Ρωσίας που διακόπηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου άρχισε να ανακάμπτει μέχρι το τέλος της ημέρας, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Το σέρβις αυτοκινήτων είναι ανοιχτό μόνο για αυτοκίνητα μέχρι στιγμής και μόνο κατά μήκος μιας λωρίδας, σύμφωνα με την αρχή της αντίθετης ροής. Η μεταφορά εμπορευμάτων θα ξεκινήσει μετά την πραγματογνωμοσύνη και τα φορτηγά πηγαίνουν προς την Κριμαία μέσω νέων περιοχών ή αναμένουν την εκκίνηση του πλοίου.

Η σιδηροδρομική γραμμή εμπορευμάτων και επιβατών έχει ανοίξει πλήρως, αλλά τα τρένα εξακολουθούν να έχουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα.

Το πρωί του Σαββάτου, ένα φορτηγό εξερράγη στη γέφυρα της Κριμαίας, πυρπολώντας τις δεξαμενές καυσίμων μιας εμπορευματικής αμαξοστοιχίας που έτρεχε κοντά στο σιδηροδρομικό τμήμα της. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο τμήματα του δρόμου της γέφυρας κατέρρευσαν προς τα ανατολικά. Μια κυβερνητική επιτροπή υπό την προεδρία του Ρώσου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μαράτ Κουσνούλιν συστάθηκε μετά το ατύχημα.

Μία μέρα μετά το συμβάν, κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη. Το Κίεβο αρνείται πως έχει εμπλοκή, αφήνοντας υπόνειες ότι πίσω από την έκρηξη κρύβεται «ρωσικός δάκτυλος». «Σημειώνουμε ότι το φορτηγό που εξερράγη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, μπήκε στην γέφυρα από τη ρωσική πλευρά. Επομένως, στη Ρωσία θα πρέπει να αναζητηθούν οι απαντήσεις (…) όλα αυτά υποδηλώνουν σαφέστατα ένα ρωσικό ίχνος», ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Μιχαήλο Ποντόλιακ. Η Μόσχα, από την πλευρά της, ερευνά σε βάθος τα στοιχεία.

Σιωπή από το Πεντάγωνο

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ είναι ενήμερο για το περιστατικό στη Γέφυρα της Κριμαίας αλλά δεν το σχολιάζει μέχρι στιγμής.

«Είδαμε τις αναφορές για την έκρηξη στη γέφυρα, αλλά δεν έχουμε τίποτα άλλο να προσθέσουμε σε αυτή την κατάσταση αυτή τη στιγμή», δήλωσε στο TASS ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντισυνταγματάρχης Γκάρον Γκαρν.

Ο Λευκός Οίκος και το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη απαντήσει στο αίτημα του TASS για σχόλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα