ΑΘΗΝΑ
08:37
|
20.09.2024
Οι πολίτες της Αυστρίας καλούνται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι πολίτες της Αυστρίας καλούνται σήμερα στις κάλπες για να αναδείξουν τον νέο ομοσπονδιακό πρόεδρο της χώρας. Αδιαφιλονίκητο φαβορί θεωρείται ο απερχόμενος αρχηγός του κράτους Αλεξάντερ φαν ντερ Μπέλεν. Αν εκλεγεί με πάνω από το 50% των ψήφων, θα υπηρετήσει για νέα εξαετή θητεία, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, θα χρειαστεί δεύτερος γύρος μεταξύ των δύο επικρατέστερων.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ο φαν ντερ Μπέλεν συγκεντρώνει υψηλά ποσοστά, έχοντας υποστήριξη από σχεδόν όλες τις πολιτικές παρατάξεις, πλην του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος της Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ). Ακολουθεί ο υποψήφιός του αισθητά εξασθενημένου πολιτικά σε σχέση με το παρελθόν λόγω σειράς σκανδάλων FPÖ, ο 60χρονος Βάλτερ Ρόζενκραντς.

Πάντως ο κυριότερος αντίπαλος του κ. Φαν ντερ Μπέλεν, χαριτολόγησε ο ίδιος ο 78χρονος πρόεδρος την Παρασκευή, «θα είναι ο καναπές», ή με άλλα λόγια η αποχή.

Τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 07:00 (τοπική ώρα· στις 08:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 17:00 (18:00). Αμέσως μετά, αναμένονται τα πρώτα έξιτ πολ.

Στους υπόλοιπους υποψήφιους συγκαταλέγονται πρόσωπα ως τώρα μάλλον άγνωστα στην αυστριακή κοινή γνώμη – ένας μπλόγκερ, ένας γιατρός, ένας αρθρογράφος κι ένα στέλεχος κόμματος που εναντιώνεται στους εμβολιασμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στις φλόγες το Περού-Καίγονται καλλιέργειες και αρχαιολογικοί χώροι

Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση με μαχαίρι στην Ολλανδία

Βόλος: Ξεκινάει η δίκη για τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Μάγγου

Ξανά στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα