ΑΘΗΝΑ
02:24
|
07.05.2024
Το σκίτσο του Άντι Ντέιβι για το σαμποτάζ στη γέφυρα της Κριμαίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ώρες μετά την ανατίναξη της γέφυρας της Κριμαίας, το Κίεβο αρνείται πως έχει εμπλοκή παρά το γεγονός ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν χθες από σχόλια, βίντεο και memes ξέφρενων ουκρανικών πανηγυρισμών. Η Μόσχα ερευνά σε βάθος τα στοιχεία και το ποια θα είναι η αντίδρασή της.

Η γέφυρα στο Στενό του Κερτς, που συνδέει τη Μαύρη με την Αζοφική Θάλασσα και συμβολίζει τη φυσική επανένωση της Κριμαίας με τη ρωσική ενδοχώρα, έχει συνδεθεί με το όνομα του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η κυκλοφορία στη γέφυρα αποκαταστάθηκε. Το υπουργείο Μεταφορών της Ρωσίας διαβεβαίωσε ότι προχωρά άμεσα στην αποκατάσταση της κίνησης των οχημάτων στις λωρίδες που δεν καταστράφηκαν και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων.

Οι επόμενες μέρες ίσως μας βρουν με έναν ακόμα μεγαλύτερο πόλεμο από ό,τι φανταζόμασταν μέχρι προσφάτως, γράφει στο «Κοσμοδρόμιο» ο Θέμης Τζήμας, ενώ ο Βασίλης Ξυδιάς εκτιμά ότι κάποια σκληροπυρηνικά τμήματα του αμερικανοβρετανικού βαθέως κράτους όχι απλώς ρισκάρουν να μετατρέψουν τη σύγκρουση σε πυρηνική, αλλά το επιδιώκουν με κάθε τρόπο.

«Ξεπέρασαν τα όρια; Ύβρις που θα φέρει τη Νέμεση;», διερωτάται ο σκιτσογράφος Άντι Ντέιβι, «θα το δούμε τις επόμενες μέρες», προσθέτει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κάιρο: Η Χαμάς αποδέχεται την πρόταση για κατάπαυση πυρός

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την Ισραηλινή εντολή εκκένωσης της Ράφα

Νεμπένζια: Το δυτικό ενδιαφέρον για την ειρηνική χρήση του διαστήματος είναι υποκριτικό

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα