ΑΘΗΝΑ
15:52
|
24.04.2024
Παρουσιάστηκε από τον Μητροπολίτη Μερκούριο με έμφαση στη διατήρηση των αδελφικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας ως ομόδοξων λαών .
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανήμερα της μνήμης του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (Ιουλιανό ημερολόγιο) παρουσιάστηκε στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας της Ελληνικής Κοινότητας Ροστόφ από τον επιχώριο Μητροπολίτης, κ. Μερκούριο ο νέος Ιερατικός Προϊστάμενος και ελληνομάθης π. Γρηγόριος Σοκολόφ.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του τόνισε την ιδιαίτερη σημασία διατήρησης των αδελφικών σχέσεων και αγάπης, μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ως ομόδοξων λαών που έχουν ως βάση τη βυζαντινή κληρονομιά και την ιερά παράδοση της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Επίσης ο κ. Μερκούριος ευχήθηκε η ενορία της Ελληνικής κοινότητας να είναι μια ανοιχτή αγκαλιά, αλλά και τόπος γνωριμίας των κατοίκων της πόλεως με την ελληνική εκκλησιαστική παράδοση.

Ο Μητροπολίτης Ροστόφ δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ευγνωμοσύνη του προς τον Κτήτορα του Ιερού Ναού κ. Ιβάν Σαββίδη, για την συνεχή φροντίδα και αγάπη προς την Παναγία Ευαγγελίστρια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι ο π. Γρηγόριος Σοκολόφ μετά την αποφοίτησή του από Φιλοσοφική σχολή του Ροστόφ, συνέχισε τις σπουδές του στη Θεολογική Ακαδημία της Μόσχας και μετέπειτα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στα χρονιά των σπουδών του ως Ιεροδιάκονος λειτουργούσε στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Βλατάδων και την Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας Θεσσαλονίκης, όπου και έμαθε την ελληνική διάταξη της Θείας λειτουργίας και την ελληνική εκκλησιαστική παράδοση. Το 2022 μετά από πέντε χρονιά εργασίας στο Τμήμα Εξωτερικών Εκκλησιαστικών σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο π. Γρηγόριος επέστρεψε για να διακονήσει στην γενέτειρά του που είναι το Ροστόφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Δεν κλείνει με τη συνάντηση Ιερώνυμου-Μητσοτάκη το ζήτημα «ομόφυλα ζευγάρια»

Προσαγωγές νεαρών Εβραίων στον προαύλιο χώρο του Αλ Άκσα

Ιερώνυμος για επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Φραστική επίθεση από ιερέα δέχθηκε η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα