ΑΘΗΝΑ
18:38
|
06.02.2023
Τη μεγαλύτερη αύξηση του πληθωρισμού από το 1993 επισημαίνει ο τομέας οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, καλώντας την κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα άμεσα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη μεγαλύτερη αύξηση πληθωρισμού στην Ελλάδα από το 1993 διαπιστώνει με ανακοίνωσή του ο τομέας οικονομικών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς κάνοντας μία απλή σύγκριση ανάμεσα στον Γενικό Δείκτη Τιμών Καταναλωτή από τον Σεπτέμβρη του 2021 ως τον Σεπτέμβρη του 2022 κατέγραψε αύξηση 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τονίζουν ότι η αύξηση του πληθωρισμού επιμένει σε υψηλά τριακονταετίας και πιθανότατα θα διαψεύσει τα υπεραισιόδοξα σενάρια του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για το 2022 και 2023, επικαλούμενα περί αυτού την ΕΚΤ η οποία ήδη πριν λίγες εβδομάδες αύξησε την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό το 2023 από το 3% που υιοθετεί το Προσχέδιο σε 5,5%.

Σε επόμενο σημείο αναφέρουν ότι «κατά πάσα πιθανότητα το ταβάνι του πληθωρισμού να είναι πολύ πιο ψηλά από τα ανώτατα επίπεδα» που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αυξητικές τάσεις στις τιμές του φυσικού αερίου και του πετρελαίου.

Κατηγορεί δε την κυβέρνηση πως ο ελληνικός λαός θα επιστρέψει και σε αγοραστική δύναμη επιπέδου 1993 εάν συνεχίσει να αγνοεί τις διαρθρωτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για πλαφόν στη λιανική τιμή ενέργειας, τη στοχευμένη μείωση των φόρων κατανάλωσης, τους σοβαρούς ελέγχους καθώς και τη φορολόγηση των υπερκερδών του ενεργειακού κλάδου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία-Συρία: Αγώνας ανεύρεσης επιζώντων στα συντρίμμια-Χιλιάδες νεκροί και τραυματίες

Αναμονή 5 μηνών για μία εξέταση στα βρετανικά νοσοκομεία

Ο Βαρουφάκης θέτει προ των ευθυνών του τον Μητσοτάκη για το αδιέξοδο στον Πολιτισμό

Κίνα: «Δικό μας» το μπαλόνι και στη Λατινική Αμερική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα