ΑΘΗΝΑ
00:37
|
20.09.2024
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ χαιρετίζει τη συμφωνία παραμένοντας σε επαγρύπνηση μέχρι την υπογραφή της στην πόλη Νακούρα στις 20 Οκτώβρη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τηλεοπτικό διάγγελμα προέβη απόψε μετά τις 21.30 ώρα Ελλάδας ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

«Απόψε δεν θα εκτοξεύσουμε απειλές. Απόψε θα έχουμε μόνον χαρά και χειροκροτήματα» τόνισε ο Χασάν Νασράλα, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να ληφθούν μέτρα στον Λίβανο προκειμένου να εξασφαλιστεί πως δεν θα πέσουν σε λάθος χέρια τα κεφάλαια που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου. Με αφορμή την ανακοίνωση επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ νωρίτερα σήμερα, ο Νασράλα εξήγησε ότι η Βηρυτός θα πρέπει να διδαχθεί και να επωφεληθεί ο Λίβανος από την εμπειρία άλλων χωρών που αξιοποίησαν κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Εξέφρασε την απορία του για τις προσπάθειες ορισμένων «σε Ισραήλ και αραβικά ΜΜΕ» να υποστηρίξουν πως η Χεζμπολάχ «θέλει να σαμποτάρει την συμφωνία», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως η οργάνωσή του στήριξε (εάν δεν συμμετείχε ενεργά) την διαπραγμάτευση που οδήγησε στην επίτευξή της.

Σε άλλα σημεία του διαγγέλματός του ο Νασράλα τόνισε:

  • Ενδιαφερόμαστε μόνον για την εξόρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στα λιβανέζικα ύδατα και η στάση μας για την οριοθέτηση  των θαλάσσιων συνόρων είναι γνωστή.
  • Το (λιβανέζικο) κράτος είναι το μόνο αρμόδιο για να ανακοινώσει την επίσημη θέση της χώρας για την οριοθέτηση θαλασσίων συνόρων.
  • Μέχρι οι αντιπροσωπείες να υπογράψουν την συμφωνία στην πόλη Νακούρα, «πρέπει να παραμείνουμε προσεκτικοί».
  • Απευθυνόμενος στους μαχητές της Χεζμπολάχ τους κάλεσε να παραμείνουν σε επαγρύπνηση μέχρις ότου δούμε ιδίοις όμμασι την υπογραφή της συμφωνίας.
  • Οι θυσίες των μαχητών της αντίστασης και οι πολυετείς προσπάθειες απέδωσαν καρπούς σε λίγους μήνες.
  • Για μας, η θάλασσά μας εκτείνεται μέχρι τη Γάζα και όταν η Παλαιστίνη απελευθερωθεί, δεν θα έχουμε διαφωνίες με τους Παλαιστίνιους αδελφούς μας για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε 55χρονη, στέλεχος της ΕΡΤ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα