ΑΘΗΝΑ
06:26
|
01.10.2024
Εξέφρασε «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τα πλεονεκτήματα που προσφέρουν στις αμερικανικές εταιρείες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αποσύνδεση από την Κίνα δεν αποτελεί επιλογή για τις εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Επίτροπος Εμπορίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σήμερα, σε συνέδριο Μηχανικής, στο Βερολίνο.

«Η Ε.Ε. θα πρέπει να συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κίνα με πραγματισμό και χωρίς αφέλεια» πρόσθεσε και τόνισε ότι η Ένωση χρειάζεται να επικεντρωθεί περισσότερο στη διαφοροποίηση και την καλύτερη διαχείριση κινδύνων.

«Η εμπορική μας σχέση με την Κίνα χρειάζεται περισσότερη ισορροπία και αμοιβαιότητα» πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, ο οποίος δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για τις σχέσεις της Ένωσης με τον άλλο μεγάλο εμπορικό εταίρο της, τις ΗΠΑ.

«Η διατλαντική σχέση έχει αναζωογονηθεί», είπε ο Ντομπρόβσκις, τονίζοντας όμως ότι υπάρχουν «σοβαρές ανησυχίες» σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ και τα πλεονεκτήματα που αυτά προσφέρουν στις αμερικανικές εταιρείες.

Το νομοσχέδιο, ύψους, 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το κλίμα, την υγεία και τη φορολογία υπογράφηκε στις ΗΠΑ τον περασμένο Αύγουστο, και ώθησε επίσης τη Νότια Κορέα να εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τις φορολογικές εκπτώσεις για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστήριξε ότι οι πράσινες επιδοτήσεις που προβλέπει το αμερικανικό νομοσχέδιο, στην πράξη εισάγουν διακρίσεις σε βάρος ευρωπαϊκών βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των μπαταριών και των βιομηχανιών του κάδου της ενέργειας.

«Θα θέσω αυτά τα ζητήματα με τους Αμερικανούς ομολόγους κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στις ΗΠΑ, αύριο», κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χερσαία επέμβαση του Ισραήλ στον Νότιο Λίβανο

Ψήφισμα του 1950 του ΟΗΕ θυμήθηκε ο Ερντογάν σαν όπλο κατά του Ισραήλ

Δεκάδες νεκροί, πάνω από 600 οι αγνοούμενοι του τυφώνα Helene στις ΗΠΑ

Τον Οκτώβριο άτυπη τριμερής συνάντηση στον ΟΗΕ για το Κυπριακό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα