ΑΘΗΝΑ
18:06
|
06.05.2024
Την ερχόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι ετήσιες ασκήσεις πυρηνικής «αποτροπής» από το ΝΑΤΟ, είπε σήμερα ο Στόλτενμπεργκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποφασισμένο να πραγματοποιήσει από την ερχόμενη βδομάδα τις ετήσιες ασκήσεις πυρηνικής «αποτροπής» είναι το ΝΑΤΟ σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του γενικού γραμματέα του Βορειοατλαντικού Συμφώνου, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Πρόκειται για εκπαίδευση ρουτίνας που συμβαίνει κάθε χρόνο για να διατηρήσουμε την αποτροπή μας ασφαλή και αποτελεσματική» είπε ο Στόλτενμπεργκ σε σύνοδο της Ομάδας Επτά χωρών (G7).

Χαρακτήρισε «επικίνδυνες και ανεύθυνες» τις απειλές του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων, τονίζοντας πως και η Ρωσία αναγνωρίζει το γεγονός πως «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και δεν μπορεί ποτέ να γίνει».

Υποστήριξε ότι η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της «ορίζουν» το ρυθμό των εξελίξεων στα πεδία των συγκρούσεων και στον πόλεμο με τη Ρωσία διαβεβαιώνοντας πως το ΝΑΤΟ θα σταθεί στο πλευρό της «όσο χρειαστεί».

Ανέφερε επίσης ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παραμένουν «ενωμένοι» στην υποστήριξη της κυριαρχίας και της αυτοάμυνας της Ουκρανίας.

Περί «διαφαινόμενης» ρωσικής «ήττας»

Αναπαρήγαγε την προπαγάνδα περί «διαφαινόμενης» ρωσικής «ήττας» στον πόλεμο κατηγορώντας τον Πρόεδρο Πούτιν ότι καταφεύγει όλο και περισσότερο «σε φρικτές επιθέσεις εναντίον αμάχων και υποδομές κρίσιμης σημασίας, «ξεχνώντας» προφανώς τις βόμβες διασποράς και απεμπλουτισμένου ουρανίου που έριχναν τα ΝΑΤΟΪκά βομβαρδιστικά στην πρώην Ο.Δ. Γιουγκοσλαβίας την άνοιξη του 1999 με πρόσχημα τα «δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών.

 «Ο πρόεδρος Πούτιν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο και πρέπει να τον τερματίσει αποσύροντας τις δυνάμεις του από την Ουκρανία», ανέφερε τονίζοντας ότι ο Λευκορώσος Πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο θα πρέπει να σταματήσει «τη συνενοχή της Λευκορωσίας σε αυτή την παράνομη σύγκρουση».

Ο Στόλτενμπεργκ κατέληξε ισχυριζόμενος ότι τάχα «το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης» θεωρώντας πως «η υποστήριξή μας διαδραματίζει βασικό ρόλο».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υεμένη: συνελήφθησαν κατάσκοποι αμερικανοϊσραηλινής μονάδας

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γεραπετρίτης: Πρέπει να αποτραπεί η εισβολή στην Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα