ΑΘΗΝΑ
17:14
|
19.07.2024
Η μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα, δήλωσε ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πλήρης επισκευή των NordStream θα είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, που θα μπορούσε να πάρει χρόνια και η μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα, δήλωσε ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, στην ολομέλεια του φόρουμ της Ρωσικής Ενεργειακής Εβδομάδας.

«Πόσο θα πάρει η αποκατάστασή του; Τεχνολογικά ζητήματα παίζουν επίσης ρόλο. Το πρώτο είναι πολιτικής φύσης. Η Γερμανία πρέπει να δηλώσει εάν ενδιαφέρεται ή όχι για την αποκατάσταση των αγωγών αερίου και να δώσει εγγυήσεις για την ασφάλειά του. Η αποκατάσταση θα πάρει πάνω από έναν χρόνο, πρόκειται να είναι μια αρκετά μακρά διαδικασία», ανέφερε ο Μίλερ.

«Ο TurkStream περνά μέσα από δύο μόνο οικονομικές ζώνες, αυτές της Ρωσίας και της Τουρκίας, και το βάθος εκεί δεν είναι σαν εκείνο της Βαλτικής. Ο TurkStream έχει αναδειχθεί σε αξιόπιστο αγωγό παροχής αερίου για την Τουρκία και την Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ένα κέντρο συναλλαγών στο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ», συμπλήρωσε.

Από την τουρκική πλευρά, ο υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντόνμεζ, σχολίασε: «είναι η πρώτη φορά που ακούμε αυτή την πρόταση. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι».

«Χρειάζεται να συζητήσουμε ορισμένα νομικά, εμπορικά και οικονομικά θέματα και τεχνικές παραμέτρους. Ξέρετε ότι είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες και πως έχουμε φέρει σε πέρας αρκετά εγχειρήματα. Νομίζω ότι η πρόταση του προέδρου θα πρέπει να συζητηθεί και κάτι τέτοιο είναι δυνατό», είπε ο Ντόνμεζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκτός διαφημιστικής καμπάνιας της Adidas το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ

Καταπέλτης έναντι του Ισραήλ η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (video)

Νετανιάχου: Μπλόκαρε σχέδιο νοσοκομείου για παιδιά από την Γάζα- «Όχι σε ισραηλινό έδαφος»

Γαλλία: 2.100 Ουκρανοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν στο έδαφός της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα