ΑΘΗΝΑ
13:41
|
03.06.2023
Η μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα, δήλωσε ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πλήρης επισκευή των NordStream θα είναι μια μακροχρόνια διαδικασία, που θα μπορούσε να πάρει χρόνια και η μεταφορά του φυσικού αερίου μέσω της Μαύρης Θάλασσας θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα, δήλωσε ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, στην ολομέλεια του φόρουμ της Ρωσικής Ενεργειακής Εβδομάδας.

«Πόσο θα πάρει η αποκατάστασή του; Τεχνολογικά ζητήματα παίζουν επίσης ρόλο. Το πρώτο είναι πολιτικής φύσης. Η Γερμανία πρέπει να δηλώσει εάν ενδιαφέρεται ή όχι για την αποκατάσταση των αγωγών αερίου και να δώσει εγγυήσεις για την ασφάλειά του. Η αποκατάσταση θα πάρει πάνω από έναν χρόνο, πρόκειται να είναι μια αρκετά μακρά διαδικασία», ανέφερε ο Μίλερ.

«Ο TurkStream περνά μέσα από δύο μόνο οικονομικές ζώνες, αυτές της Ρωσίας και της Τουρκίας, και το βάθος εκεί δεν είναι σαν εκείνο της Βαλτικής. Ο TurkStream έχει αναδειχθεί σε αξιόπιστο αγωγό παροχής αερίου για την Τουρκία και την Ευρώπη. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε ένα κέντρο συναλλαγών στο σύνορο μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ», συμπλήρωσε.

Από την τουρκική πλευρά, ο υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντόνμεζ, σχολίασε: «είναι η πρώτη φορά που ακούμε αυτή την πρόταση. Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι».

«Χρειάζεται να συζητήσουμε ορισμένα νομικά, εμπορικά και οικονομικά θέματα και τεχνικές παραμέτρους. Ξέρετε ότι είμαστε αξιόπιστοι συνεργάτες και πως έχουμε φέρει σε πέρας αρκετά εγχειρήματα. Νομίζω ότι η πρόταση του προέδρου θα πρέπει να συζητηθεί και κάτι τέτοιο είναι δυνατό», είπε ο Ντόνμεζ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στο Κόσοβο στο πλαίσιο της δύναμης του ΝΑΤΟ

Συλλυπητήρια ηγετών για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ινδία

Ένταση στα σύνορα Ισραήλ-Αιγύπτου

Το Ιράν πρόκειται να σχηματίσει ναυτική συμμαχία με κράτη του Κόλπου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα