ΑΘΗΝΑ
01:07
|
29.09.2024
Το 77% των Σέρβων πολιτών αντιτίθεται στις αντιρωσικές κυρώσεις, λέει ο πρόεδρος Βούτσιτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιβολή κυρώσεων κατά της Ρωσίας ζήτησε σήμερα, Τετάρτη, η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Μεταλλείων και Ενέργειας Ζοράνα Μιχάιλοβιτς.

Σε συνέντευξή της στο κανάλι Prva TV, η Μιχάιλοβιτς ανέφερε πως η Σερβία «πρέπει να αποφασίσει για το θέμα της επιβολής κυρώσεων κατά της Ρωσίας», αλλά για αυτό «είναι απαραίτητο να περιμένουμε τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης».

Η Σέρβα αντιπρόεδρος υποστήριξε ότι «η Ρωσία διεξάγει έναν επιθετικό και όχι έναν απελευθερωτικό πόλεμο», προσθέτοντας ότι  «η γεωπολιτική σκηνή αλλάζει ραγδαία, επομένως η Σερβία πρέπει να βρει τη θέση της σε αυτήν για τα επόμενα 100 χρόνια».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν ήταν έτοιμη να ψηφίσει κυρώσεις εάν εισέλθει στο νέο υπουργικό συμβούλιο, η Μιχάιλοβιτς τόνισε αυτή ήταν εξαρχής η θέση της.

Νωρίτερα, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, ο πρόεδρος Βούτσιτς ανέφερε ότι η Σερβία υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, αλλά δεν θα επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μιλώντας στο φόρουμ Globsec στη Μπρατισλάβα, ο Βούτσιτς ανέφερε ότι το 77% των Σέρβων πολιτών αντιτίθεται στις κυρώσεις κατά της Μόσχας και πρόσθεσε ότι η Σερβία θεωρεί τη Ρωσία και την Ουκρανία αδελφικά κράτη, λυπάται για όσα συμβαίνουν στην ανατολική Ευρώπη και είναι έτοιμη να παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια στο Κίεβο.

Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης, ότι διακόπτονται προσωρινά όλες οι κοινές ασκήσεις των δυνάμεων του στρατού και της αστυνομίας με ξένους εταίρους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

ΗΠΑ και πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα