ΑΘΗΝΑ
19:53
|
20.09.2024
Πλήθος κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Κολωνού συμμετείχε απόψε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης προς το 12χρονο κορίτσι-θύμα μαστροπών και παιδοβιαστών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζική συγκέντρωση αλληλεγγύης στο 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό που έπεσε για μήνες θύμα σεξουαλικής βίας, κακοποίησης και εκμετάλλευσης από τον 53χρονο Ηλία Μίχο και δεκάδες άλλα άτομα της υποτιθέμενης «καλής κοινωνίας» θύμα πραγματοποίησαν απόψε έξω από το μετρό Σεπολίων εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής.

Η συγκέντρωση πήρε αργότερα τη μορφή πορείας στους δρόμους της συνοικίας ώσπου κατέληξε έξω από το κατάστημα του 53χρονοου παιδοβιαστή και μαστροπού.

Την απογευματινή συγκέντρωση διοργάνωσε η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων και Ακαδημίας Πλάτωνα και είχε την ανταπόκριση πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων πολλοί νέοι άνθρωποι, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων.

Εικόνα

Στην πορεία ακούστηκαν συνθήματα, όπως: «Ελλάς Ελλήνων παιδοβιαστών, είστε δολοφόνοι παιδικών ψυχών» και «Έχετε λεφτά έχουμε φωνή, όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή».

Νέα συγκέντρωση το μεσημέρι του Σαββάτου, 15/10

Η φεμινιστική οργάνωση SABBAT διοργανώνει νέα κινητοποίηση και το Σάββατο, 15 Οκτωβρίου, στις 12.00 το μεσημέρι με συγκέντρωση και πορεία στο Μετρό Σεπόλια.

Η οργάνωση SABBAT σε σημερινή ανακοίνωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα:

«Σε μια πραγματικότητα που σημαδεύεται από αλλεπάλληλα περιστατικά βιασμών, παιδοβιασμών, γυναικοκτονιών και κυκλωμάτων διακίνησης γυναικών και παιδιών, αλλά και απο την προφανή αδυναμία της αστυνομίας και του συστήματος της δικαιοσύνης να μας προφυλάξουν και να μας σώσουν, προβληματιζόμαστε σχετικά με:

Τα γεγονότα του τελευταίου διαστήματος και την έκβαση των υποθέσεων που μας έχουν κινητοποιήσει το προηγούμενο διάστημα (βλ. υπόθεση Κολωνού, υπόθεση Ηλιούπολης και δίωξη της δικηγόρου της επιζώσας, υπόθεση Λιγνάδη κλπ.)

Τις διάφορες εκφάνσεις της έμφυλης βίας και τον τρόπο που αναπαράγεται εντός των διαπροσωπικών μας σχέσεων, αλλά και έξω από αυτές στο επίπεδο του κράτους και των μηχανισμών του.

Τον ρόλο της αστυνομίας και του δικαστικού συστήματος.

Την δικαιοσύνη που επιδιώκουμε και τα μαθήματα από το αμερικάνικο και διεθνές κίνημα της κατάργησης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναστάτωση σε πτήση της Scandinavian Airlines: Ποντίκι πετάχτηκε μέσα από γεύμα επιβάτη

Πρόεδρος ψητοπωλών Αττικής: Το τυλιχτό σουβλάκι θα αγγίξει τα 5 ευρώ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Κίνα: Ζωολογικός κήπος έβαφε σκύλους στα χρώματα των πάντα για να προσελκύσει επισκέπτες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα