ΑΘΗΝΑ
14:11
|
02.05.2024
Παραδέχθηκε πως η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας έχει πέσει κάτω από αυτή άλλων χωρών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ δήλωσε σήμερα πως η μάχη απέναντι στον πληθωρισμό αποτελεί τη μεγαλύτερη προτεραιότητα για την κυβέρνησή του, προκειμένου να σώσει τη γερμανική οικονομία από την επικείμενη ύφεση και να εξασφαλίσει ότι το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών της δε θα καταρρακωθεί.

Κάνοντας δηλώσεις στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον, ο Λίντνερ κάλεσε την Κίνα να φερθεί υπεύθυνα σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο εμπόριο. Ο Λίντνερ ανέφερε πως μίλησε με το Πεκίνο σχετικά με τις ευθύνες του για την αναδιάρθρωση του χρέους του.

«Ο πληθωρισμός είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τα οικονομικά μας θεμέλια. Ο πληθωρισμός μπορεί να διαβρώσει αυτά τα θεμέλια», δήλωσε από την Ουάσινγκτον ο Γερμανός υπουργός οικονομικών.

Οι τελευταίες προβλέψεις δείχνουν ότι η Γερμανία βρίσκεται στο χείλος της ύφεσης, ενώ η κεντρική της τράπεζα προβλέπει πως ο πληθωρισμός θα εξακολουθήσει να βρίσκεται πάνω από το 7% τον επόμενο χρόνο.

Μιλώντας από κοινού με τον πρόεδρο της Μπούντεσμπανκ, Γιοακίμ Νάιτζελ, ο Λίντνερ δήλωσε πως η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας έχει πέσει κάτω από αυτή άλλων χωρών, επειδή είναι ιδιαίτερα ευάλωτη στην ενεργειακή κρίση της Ευρώπης και στις διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας.

(Πηγή: Reuters)

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αστυνομία και εθνοφρουρά εισέβαλαν στο UCLA- Δεκάδες συλλήψεις διαδηλωτών

Στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες της πρότασης εκεχειρίας του Ισραήλ

ΜέΡΑ25: Προκλητική η αποφυλάκιση του ναζιστή Μιχαλολιάκου

Συγκέντρωση στο Γερεβάν με αίτημα την παραίτηση του Νικόλ Πασινιάν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα