ΑΘΗΝΑ
00:45
|
29.09.2024
«Οι χώρες της Ασίας είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη» είπε ο Πούτιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ο κόσμος γίνεται πραγματικά πολυπολικός» δήλωσε ο Πούτιν στη σύνοδο της Διάσκεψης για την Αλληλεπίδραση και την Οικοδόμηση Μέτρων Εμπιστοσύνης στην Ασία (CICA) στην Αστάνα.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που παρουσιάζουν οι εφοδιαστικές αλυσίδες ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε: «Η Ρωσία καταβάλλει τις μέγιστες προσπάθειες να παρέχει την απαραίτητη παραγωγή στις χώρες που τη χρειάζονται. Καλούμε για την άρση όλων των τεχνιτών και παράνομων εμποδίων που παρεμποδίζουν την επαναφορά της κανονικής λειτουργίας των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων, προκειμένου να λύσουμε επείγοντα προβλήματα που αφορούν τη διατροφική ασφάλεια».

«Όπως και πολλές άλλες χώρες της Ασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, το οποίο για δεκαετίες επέτρεπε στο αυτοανακηρυγμένο “χρυσό δισεκατομμύριο”, το οποίο έχει κλειδώσει όλες τις ροές κεφαλαίων και τεχνολογίας, να ζει εις βάρος των άλλων», δήλωσε χρησιμοποιώντας μια διαδεδομένη στη Ρωσία έκφραση που αναφέρεται στις δυτικές ελίτ.

«Η σημερινή συνάντηση λαμβάνει χώρα σε ένα φόντο μεγάλων αλλαγών στην παγκόσμια πολιτική και οικονομία. Ο κόσμος γίνεται πραγματικά πολυπολικός, με την Ασία να παίζει ένα διακεκριμένο, αν όχι κομβικό, ρόλο, καθώς αναδύονται νέα κέντρα ισχύος. Οι χώρες της Ασίας είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη» είπε ο Πούτιν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα