ΑΘΗΝΑ
04:19
|
03.05.2024
Μία αποψινή πυραυλική δοκιμή και πτήσεις μαχητικών αεροσκαφών από τη ΛΔ Κορέας σήμαναν συναγερμό σε Σεούλ και Τόκιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξάνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο μετά τη νέα βορειοκορεατική εκτόξευση πυραύλου μικρού βεληνεκούς ανατολικά των ακτών της Νότιας Κορέας και τις πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών της ΛΔ Κορέας σε απόσταση μόλις 12 χλμ από τα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Νότιας Κορέας σε ανακοίνωσή του επιβεβαίωσε την εκτόξευση του βορειοκορεατικού πυραύλου στις 1.49 π.μ. (ώρα Σεούλ) επισημαίνοντας πως αποφασίστηκε η αύξηση επαγρύπνησης και στρατιωτικής ετοιμότητας «σε στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ».

Την εκτόξευση του πυραύλου μικρού βεληνεκούς από την Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσαν παράλληλα το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας και το γραφείο του Ιάπωνα πρωθυπουργού.

Νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της ΛΔ Κορέας, Κιμ Γονγκ Ουν, επέβλεψε τις εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τονίζοντας πως ήταν μία «επιτυχή επίδειξη των εντεινόμενων πυρηνικών δυνατοτήτων του στρατού».

Τη Δευτέρα άλλοι Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι πυραυλικές δοκιμές που έγιναν μέσα στις τελευταίες δύο βδομάδες ήταν «προσομοίωση πυρηνικών επιθέσεων σε στόχους κλειδιά των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας». Ανέφεραν πως ήταν ένα μήνυμα σε Σεούλ και Ουάσιγκτον με αφορμή το στήσιμο «επικίνδυνων» κοινών ναυτικών γυμνασίων ανοικτά της Κορεατικής Χερσονήσου  με την συμμετοχή αμερικανικού αεροπλανοφόρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα