ΑΘΗΝΑ
01:22
|
20.06.2024
Απαράλλαχτες παραμένουν οι θέσεις της Μόσχας σε σχέση με την επίλυση του παλαιστινιακού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Μαχμούντ Αμπάς
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απαράλλαχτες παραμένουν οι θέσεις της Μόσχας σε σχέση με την επίλυση του παλαιστινιακού, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Μαχμούντ Αμπάς κατά τη σημερινή επικοινωνία τους στην Αστάνα του Καζακστάν.

Ο Πούτιν είπε στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής πως «η θέση της Ρωσίας για την επίλυση της κατάστασης μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ παραμένει απαράλλαχτη, είναι θέμα αρχής. Βασίζεται στις στοιχειώδεις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών και δεν αλλάζει».

«Δεν υπάρχουν αμφιβολίες εδώ» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Είχαμε πάντοτε υποστηρίξει μια δίκαιη επίλυση στη βάση του διεθνούς δικαίου. Υπό αυτή την έννοια, μπορείς να είσαι βέβαιος για τη θέση μας», ανέφερε.

Σχετικά με τις διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Παλαιστίνης, ο Πούτιν υπογράμμισε πως χρειάζονται να γίνουν πολλά περισσότερα και να αναπτυχθούν περισσότερο ενεργοί οικονομικοί δεσμοί. Κατά την εκτίμησή του, οι όροι για κάτι τέτοιο υπάρχουν.

Αναφέρθηκε επιπλέον στους 650 Παλαιστίνιους φοιτητές που αυτή τη στιγμή σπουδάζουν σε πολλά διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα στη Μόσχα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέθανε ο Νόαμ Τσόμσκι

Σε πολιτικό επίπεδο είχε αντιταχθεί στις περισσότερες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ στο εξωτερικό αμφισβητώντας την πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων εδώ και δεκαετίες.
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χαμάς είναι ιδέα, λέει ο Ντάνιελ Χαγκάρι

Λουτρό αίματος αμάχων κοντά στο Κερέμ Σαλόμ

Στο στόχαστρο της Χεζμπολάχ από απόψε η Κύπρος

Προτεραιότητα στην πάταξη της φοροδιαφυγής δίνει ο Χατζηδάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα