ΑΘΗΝΑ
07:23
|
03.05.2024
Πριν την συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας προηγήθηκαν οι συναντήσεις τους με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και τον Αμερικανό ομόλογό τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σημασία «διατήρησης ανοικτών διαύλων επικοινωνίας» και συναντήσεων μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας και την ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή επισήμανε ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά την σημερινή, 40λεπτη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του, Χολουσί Ακάρ, που έγινε δίχως τη μεσολάβηση μεταφραστών ή συμβούλων στο περιθώριο υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει η ανακοίνωση που εξέδωσε αργότερα σήμερα το ελληνικό υπουργείο Άμυνας, επισημαίνοντας πως από τη μεριά του Παναγιωτόπουλου υπογραμμίστηκε «η ανάγκη δημιουργίας κλίματος σταθερότητας στην περιοχή στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των κανόνων καλής γειτονίας».

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή δεν αποκλείεται να έγινε με την «παρότρυνση» του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς την Τετάρτη ο Παναγιωτόπουλος είχε μαζί του μία 20λεπτη συνάντηση.

Πολύ πιθανό δε η συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας να είχε και τις ευλογίες των ΗΠΑ, όπως έδειξε στη συνέχεια το καλό κλίμα που επικράτησε και στη συνάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του, Λόιντ Όστιν.

Ο Λόιντ άλλωστε είχε μία πανομοιότυπη συνάντηση και με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, λίγη ώρα μετά στον ίδιο χώρο…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα