ΑΘΗΝΑ
23:42
|
07.05.2024
«Ρωσικό πετρέλαιο και αέριο μπορεί να μεταφέρεται μέσω της επικράτειας του Ιράν σε αγοραστές στα νότια του Περσικού Κόλπου»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Ιράν βλέπει προοπτικές στην προμήθεια ρωσικού φυσικού αερίου στο Πακιστάν μέσω της επικράτειάς του, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Πετρελαίου του Ιράν, Αχμάντ Ασαντζαντέχ.

Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους στα περιθώρια της Ρωσικής Εβδομάδας Ενέργειας: «Η Ρωσία εξάγει δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου στην Ευρώπη. Κατόπιν των γεγονότων στην Ουκρανία, ο όγκος των εξαγωγών αερίου έχει μειωθεί αρκετές φορές. Η είσοδος σε νέες αγορές απαιτεί χρηματοδότηση. Υπό αυτή την έννοια, το Ιράν παρέχει τις καλύτερες δυνατότητες. Ρωσικό πετρέλαιο και αέριο μπορεί να μεταφέρεται μέσω της επικράτειας του Ιράν σε αγοραστές στα νότια του Περσικού Κόλπου».

«Τα γειτονικά στο Ιράν κράτη αποτελούν μια μεγάλη αγορά με σημαντικές ανάγκες αερίου. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Gazprom να εξαγάγει μέσω του Ιράν σε εκείνη την αγορά. Για παράδειγμα, το Πακιστάν είναι ένας σημαντικός καταναλωτής αερίου. Έχουν περιορισμένες πηγές και η χώρα δεν έχει αρκετό ηλεκτρισμό. Από αυτή την άποψη, μια συνεργασία μεταξύ της Ρωσίας, του Ιράν και του Πακιστάν θα μπορούσε να είναι εξαιρετικά επωφελής», δήλωσε ο Ασαντζαντέχ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα