ΑΘΗΝΑ
07:41
|
04.05.2024
Το συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Ολυμπιονίκη σε Αθήνα και Πεκίνο, Αλέξανδρο Νικολαΐδη. Αύριο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη η κηδεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Ο δύο φορές Ολυμπιονίκης και αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέπνευσε σήμερα 14 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη μετά από σιωπηρή διετή μάχη με μια σπάνια μορφή καρκίνου.

Η κηδεία του Αλέξανδρου Νικολαΐδη θα τελεστεί αύριο Σάββατο 15 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του η σορός του θα εκτίθεται προς χαιρετισμό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης στις 15:00, ενώ θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία στις 16:00  και κατόπιν ο ενταφιασμός στα Κοιμητήρια του Φιλύρου Θεσσαλονίκης. Η οικογένεια διευκρίνισε ότι επιθυμεί αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές εις μνήμην του στα ιδρύματα: Φλόγα, Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και ΑΡΣΙΣ- Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας

Παγωμάρα και θλίψη… Είναι από τις στιγμές που τα λόγια είναι μάταια. Το πρωινό της 14ης Οκτωβρίου, μας έδωσε μια δυνατή γροθιά στο στομάχι. Δυνατή, όσο τα χτυπήματα που έδινε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, στους αγωνιστικούς χώρους του ταεκβοντό. Εδώ όπου άφησε το στίγμα του. Ασημένιο Ολυμπιακό, δύο μάλιστα φορές, σε Αθήνα και Πεκίνο, πάμπολες διακρίσεις και μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Δεν μπορούμε να πιστέψουμε όλα όσα μας μετέφερε η οικογένειά του σήμερα το πρωί. Ένας μαχητής του ταεκβοντό αλλά και της ζωής δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Αφήνει παρακαταθήκη τον εξαιρετικό του χαρακτήρα, την απίστευτη αγωνιστικότητα που έδειχνε στα τερέν αλλά και τα μηνύματα που έστειλε με την ανάρτησή που έγινε στον επίσημο λογαριασμό του στα social media, ο οποίος φανερώνει και μέρος της προσωπικότητας που είχε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Για όλους εμάς στην οικογένεια του ελληνικού Ολυμπιακού ταεκβοντό, η σημερινή μέρα, είναι μια μέρα μαύρη. Μια μέρα απερίγραπτης θλίψης.

Αλέξανδρε μας άφησες νωρίς. Έδωσες μια μάχη άνιση. Ξέρουμε ότι κι εκεί στάθηκες με το κεφάλι ψηλά. Μας άφησες νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία.

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ξέρουμε ότι όλοι, ήταν εκεί μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Μέχρι το «αντίο» για το μεγάλο ταξίδι.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει.

Με αναρτήσεις τους στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Άρης θέλησαν να στείλουν τα δικά τους συλλυπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

«Η χώρα, η πόλη της Θεσσαλονίκης, ο αθλητισμός της Ελλάδας θρηνούν για έναν νέο, υπέροχο άνθρωπο, έναν Ολυμπιονίκη, έναν ενεργό, ανήσυχο πολίτη. Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης πρόσφερε αγάπη μέχρι την τελευταία στιγμή, στον συγκλονιστικό ύστατο χαιρετισμό του. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει», αναφέρει η σχετική ανάρτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ Άρης αναφέρει στη δική της ανάρτηση: «Δεν υπάρχουν λέξεις… Καλό ταξίδι, Πρωταθλητή…». 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποθεώθηκαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στο αεροδρόμιο

Τούρκος αθλητής απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία επειδή ύψωσε παλαιστινιακή σημαία

Ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός ως μια διδακτική ιστορία

Στην κορυφή της Ευρώπης ξανά ο Λευτέρης Πετρούνιας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα