ΑΘΗΝΑ
22:14
|
03.05.2024
Η Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας-Βρετανίας, που είχε υπογραφεί πέρσι τον Οκτώβριο όταν ήταν ΥΠΕΞ η Λιζ Τρας,τέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης στο Λονδίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρόοδο στην εφαρμογή της «Στρατηγικής Συμφωνίας» μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου συζήτησε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνάντηση που είχε στο Φόρειν Όφις με τον Βρετανό νέο ομόλογό του, Τζέιμς Κλέβερλι.

Ο Δένδιας χαρακτήρισε τη συνάντηση εγκάρδια επισημαίνοντας πως μίλησαν και για την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων και του συντονισμού τους εντός διεθνών οργανισμών.

Σε πρότερη ανάρτησή του στο Τουίτερ ο Δένδιας εξήγησε πως θα ενημέρωνε τον Κλέβερλι για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό αλλά και για την προκλητικότητα του τελευταίου άκυρου τουρκολιβυκού μνημονίου που επιχειρεί να ανοίξει το δρόμο στην Άγκυρα για την πραγματοποίηση ερευνών και γεωτρήσεων στο έδαφος και τα θαλάσσια ύδατα της Λιβύης.

Υπενθυμίζεται ότι η Στρατηγική Συμφωνία Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου είχε υπογραφεί τον Οκτώβριο του 2021 μεταξύ του Νίκου Δένδια και της Λιζ Τρας, όταν η τελευταία ήταν τότε υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας. Το Μνημόνιο Κατανόησης για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο καλύπτει τομείς όπως η εξωτερική πολιτική και άμυνα, το εμπόριο και οι επενδύσεις, οι μορφωτικές σχέσεις και μια γενικότερη δέσμευση η συνεργασία των δύο χωρών να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καναδάς: Συλλήψεις για τη δολοφονία διακεκριμένου ακτιβιστή Σιχ

Υεμένη: Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές υπέρ της Γάζας

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα