ΑΘΗΝΑ
06:39
|
25.04.2024
Σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ, οι ΗΠΑ εμμένουν σε μια «απαρχαιωμένη ψυχροπολεμική νοοτροπία», αντί μιας λογικής «αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας» με το Πεκίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Μάο Νινγκ κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως εμμένει σε μια «απαρχαιωμένη ψυχροπολεμική νοοτροπία», αντί να υιοθετήσει μια στρατηγική «αμοιβαίως επωφελούς συνεργασίας» με το Πεκίνο.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο που κυκλοφόρησε την Τετάρτη ο Λευκός Ουίκος, η Ουάσινγκτον βλέπει την Κίνα ως «τον μόνο ανταγωνιστή που έχει τόσο την πρόθεση να ανασχηματίσει την παγκόσμια τάξη, όσο και σε ολοένα και μεγαλύτερο βαθμό την οικονομική, διπλωματική, στρατιωτική και τεχνολογική δύναμη να το κάνει».

Αναφερόμενη στις ΗΠΑ, στα πλαίσια μιας τακτικής συνέντευξης τύπου την Πέμπτη, η Μάο Νινγκ δήλωσε πως η Κίνα «αντιτίθεται στην ψυχροπολεμική νοοτροπία και στις λογικές μηδενικού αθροίσματος».

Σύμφωνα με όσα δήλωσε η Μάο Νινγκ, «ο κόσμος περνά αλλαγές που δεν έχουν ιδωθεί εδώ και έναν αιώνα» και «ως η μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη και η μεγαλύτερη ανεπτυγμένη χώρα, η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν την ευθύνη να υπερασπιστούν την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα και να προωθήσουν την οικονομική ευμάρεια και ανάπτυξη».

Η Μάο Νινγκ κατηγόρησε τις ΗΠΑ πως «τεντώνουν υπερβολικά την έννοια της εθνικής ασφάλειας»

Η εκπρόσωπος τύπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε επίσης πως μια διαμάχη μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ δε θα ωφελήσει κανέναν και πως οι ΗΠΑ θα πρέπει να επαναφέρουν τις σχέσεις τους με την Κίνα «ξανά στον δρόμο της ήρεμης και σταθερής ανάπτυξης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα