ΑΘΗΝΑ
06:31
|
29.09.2024
Πρότεινε σε αυτούς που το συμμερίζονται «να είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σε μία παγκόσμια καταστροφή» θα οδηγούσε μία απευθείας σύγκρουση στρατευμάτων μεταξύ Ρωσίας κι ΝΑΤΟ προειδοποίησε σήμερα ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προτείνοντας σε αυτούς που το συμμερίζονται «να είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να μην πάρουν τέτοιες πρωτοβουλίες».

Σε μία κίνηση αποκλιμάκωσης των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στην Ουκρανία, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε επίσης πως πλέον δεν υπάρχει ανάγκη για «νέα μαζικά» πλήγματα, αλλά ούτε και παράταση της επιστράτευσης που ανακοίνωσε πριν τρεις βδομάδας, διαβεβαιώνοντας πως η χώρα του δεν θέλει να καταστρέψει την Ουκρανία.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα το απόγευμα στο τέλος της συνόδου κορυφής στο Καζακστάν, ο Πούτιν επανέλαβε επίσης ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη για συνομιλίες υπό διεθνή μεσολάβηση σε περίπτωση, βεβαίως, που η Ουκρανία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει.

Ερωτηθείς τέλος εάν έχει μετανιώσει για κάτι σε σχέση με την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, ο Πούτιν απάντησε πως οι ενέργειές του «είναι σωστές και στη σωστή στιγμή». Κατέληξε υποστηρίζοντας:

«Δεν είναι ωραίο αυτό που συμβαίνει τώρα, αλλά (αν η Ρωσία δεν είχε επιτεθεί στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου), θα ήμασταν στην ίδια κατάσταση λίγο αργότερα, απλώς οι συνθήκες θα ήταν χειρότερες για εμάς. Επομένως, κάνουμε τα πάντα σωστά».

Απορρίπτει συνάντηση  με τον Μπάιντεν

Σε ερώτηση για την πιθανότητα μίας συνάντησης με τον Αμερικανό ομόλογό του,Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο της συνόδου του G-20  στο Μπαλί της Ινδονησίας, ο Πούτιν το απέρριψε λέγοντας:

«Θα πρέπει να ρωτηθεί εάν είναι έτοιμος για τέτοιες διαπραγματεύσεις με μένα ή όχι. Για να είμαι ειλικρινής δεν βλέπω καμία τέτοια ανάγκη. Δεν υπάρχει πλατφόρμα για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση αυτή την στιγμή».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ισραηλινός βομβαρδισμός ξεκλήρισε οικογένεια στον Λίβανο-Αυξάνεται η δημοτικότητα του Νετανιάχου

Δημοσκόπηση θέλει τη δημοτικότητα του Νετανιάχου να αυξάνεται στο Ισραήλ, που συνεχίζει να χτυπά τον Λίβανο, ξεκληρίζοντας μια οικογένεια σε ένα από τα χτυπήματά του.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα