ΑΘΗΝΑ
19:24
|
01.05.2024
Προηγήθηκε ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της κλήτευσής του για να καταθέσει ενόρκως σχετικά με τον ρόλο του στα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2021.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Φιάσκο» χαρακτήρισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την εξεταστική επιτροπή της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για τα γεγονότα της 6ης Ιανουαρίου του 2021 στο Καπιτώλιο. Προηγήθηκε ομόφωνο ψήφισμα υπέρ της κλήτευσής του για να καταθέσει ενόρκως σχετικά με τον ρόλο του στα γεγονότα, που οδήγησαν στην εισβολή οπαδών του στο Καπιτώλιο.

Αποφεύγοντας να αποκαλύψει εάν σκοπεύει να συμμορφωθεί με την κλήτευση, ο Τραμπ διερωτήθηκε γιατί η επιτροπή δεν τον είχε καλέσει πριν από μήνες. «Γιατί περίμεναν μέχρι την τελευταία στιγμή, μέχρι τα τελευταία λεπτά της τελευταίας τους συνεδρίασης; Επειδή η επιτροπή είναι ένα απόλυτο φιάσκο που χρησιμεύει μόνο για να διχάσει περαιτέρω τη χώρα μας. Και το κάνει, παρεμπιπτόντως, πολύ άσχημα», έγραψε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, την οποία δημιούργησε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, η μη συμμόρφωση με κλήτευση για κατάθεση αποτελεί πλημμέλημα που τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 12 μηνών.

Αν η επιτροπή ζητήσει κλήτευση και αυτή αγνοηθεί, η ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί να ψηφίσει εάν θα παραπέμψει την υπόθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφασίσει αν θα απαγγείλει κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα