ΑΘΗΝΑ
08:10
|
04.05.2024
«Προκηρύξτε εκλογές και μη σας νοιάζει. Η δημοκρατία θα νικήσει την αλαζονεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σήμερα τη Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να προκηρύξει άμεσα εκλογές κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της «ώρας του πρωθυπουργού» στα πλαίσια της οποίας είχε καταθέσει ερώτηση για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια στην ενέργεια, τα καύσιμα και τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Προκηρύξτε εκλογές και μη σας νοιάζει. Η δημοκρατία θα νικήσει την αλαζονεία.  Η δικαιοσύνη θα νικήσει την ασυδοσία. Η Ελλάδα θα σταθεί στα πόδια της ξανά» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η ακρίβεια αυτή, κ. Μητσοτάκη, έχει το όνομά σας όχι μόνο επειδή όλοι οι πληθωριστικοί δείκτες είναι οι χειρότεροι ή από τους χειρότερους στην Ευρώπη, πράγμα παράλογο για μια μικρή χώρα με τόσο χαμηλή αγοραστική δύναμη για τους πολίτες της. Η ακρίβεια έχει το όνομά σας και γιατί είστε ο πιο ακατάλληλος για να την κατανοήσετε.  Να συναισθανθείτε τις επιπτώσεις της» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει πρωθυπουργό 2 σε 1:  Που συμπεριφέρεται σαν Λουδοβίκος και κυβερνάει σαν Θάτσερ» τόνισε με έμφαση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν επιδοτεί τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που δεν τα βγάζουν πέρα, αλλά τα καρτέλ.

«Και ακόμη και όταν αναγκαστήκατε να καταργήσετε την παράνομη και παράλογη ρήτρα αναπροσαρμογής, το κάνατε προσχηματικά και για τα μάτια του κόσμου, αφού εν τέλει πολλαπλασιάσατε αντί να μειώσετε το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος.  Έως και 57% μεγαλύτερο το μήνα Σεπτέμβριο» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Φαίνεται αντί να παρακολουθείτε τι κάνουν οι άλλοι στη Ευρώπη, εσείς θέλατε μόνο να παρακολουθείτε τι λένε στο τηλέφωνο οι πολιτικοί σας αντίπαλοι» παρατήρησε.

Όσο αφορά το λεγόμενο «καλάθι του νοικοκυριού» ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε λόγο για «καλάθι εμπαιγμού». «Φαίνεται έχετε ξεχάσει όλα τα άλλα νούμερα και εντοπίζετε την ακρίβεια στα μακαρόνια νούμερο 6. Έχετε ξεχάσει το νούμερο της τιμής της βενζίνης, του πετρελαίου, το νούμερο της τιμής του ρεύματος, το νούμερο του πληθωρισμού,  το νούμερο της αμοιβής του κ. Στάσση και των golden boys σας στις ΔΕΚΟ,  το νούμερο των απευθείας αναθέσεων. Έχετε ξεχάσει όλα αυτά τα νούμερα που συνθέτουν το τοπίο της ακρίβειας, του κυνισμού και της διαφθοράς σας. Και κάνετε φτηνό παιχνίδι επικοινωνίας στα κανάλια με τα μακαρόνια νούμερο 6 και το μακρύκοκκο ρύζι» είπε ανεβάζοντας τους τόνους.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση είναι πλέον ζήτημα υπαρξιακό για την κοινωνική πλειοψηφία» και έκανε λόγο για «μια κυβέρνηση με έγνοια την κοινωνία, για να σταματήσει η αισχροκέρδεια, να μειωθούν οι έμμεσοι φόροι, ο ΦΠΑ στα είδη βασικής ανάγκης και ο ΕΦΚ στα καύσιμα, να επανέλθει η ΔΕΗ στον ιδρυτικό της σκοπό τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, να ξηλωθούν τα καρτέλ και να τιμωρηθούν οι εναρμονισμένες πρακτικές, να πάψουν τα golden boys να παρασιτούν και να ζουν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, να επιστρέψει στον τόπο η δικαιοσύνη παντού», καλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «βασικό κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή και την οικονομική ανάπτυξη» να προσφύγει στις κάλπες.

«Η χώρα και η κοινωνία δεν μπορεί για πολύ ακόμη να βυθίζεται. Πρέπει να φύγετε το συντομότερο δυνατό. Γιατί η κοινωνία πρέπει να ανασάνει. Γιατί η ηθική, κοινωνική και οικονομική παρακμή της χώρας πρέπει επιτέλους να σταματήσει», τόνισε χαρακτηριστικά και προκάλεσε τον πρωθυπουργό «αφού τόσο πολύ προσπαθείτε να μας πείσετε ότι προηγείστε στις δημοσκοπήσεις και ότι έχετε σίγουρη την επανεκλογή σας», να προκηρύξει εκλογές, για «να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιπροσωπεία της Χαμάς στο Κάιρο για την σημερινή συνάντηση με ξένους ηγέτες

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα