ΑΘΗΝΑ
13:43
|
04.05.2024
Την αποκάλυψη έκανε η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Twitter κατά τη διάρκεια δικαστικής κατάθεσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, Ίλον Μασκ, είναι αντικείμενο ομοσπονδιακής έρευνας των ΗΠΑ που σχετίζεται με τη συμφωνία εξαγοράς του Twitter, ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με δικαστική κατάθεση του Twitter.

Το Twitter, το οποίο μήνυσε τον Μασκ τον Ιούλιο για να τον αναγκάσει να κλείσει τη συμφωνία, ανέφερε ότι δικηγόροι του διευθύνοντος συμβούλου της Tesla είχαν επικαλεστεί «ερευνητικό προνόμιο» όταν αρνήθηκαν να παραδώσουν έγγραφα που τους ζητήθηκαν. Η πλατφόρμα δήλωσε επίσης ότι είχε ζητήσει από τους δικηγόρους του Μασκ να παρουσιάσουν τις επικοινωνίες τους με τις ομοσπονδιακές αρχές πριν από μήνες, αλλά δεν το έκαναν.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, οι δικηγόροι του Μασκ παρείχαν ένα «αρχείο καταγραφής προνομίων», προσδιορίζοντας έγγραφα που έπρεπε να παρακρατηθούν. Το αρχείο καταγραφής έκανε αναφορά σε προσχέδια ενός μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 13ης Μαΐου προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), την αμερικανική ρυθμιστική αρχή που επιβάλλει το νόμο κατά της χειραγώγησης της αγοράς.

Τον Απρίλιο, η SEC ρώτησε τον Μασκ εάν η αποκάλυψη του μεριδίου του (9%) στο Twitter καθυστέρησε και γιατί ανέφερε ότι σκόπευε να είναι παθητικός μέτοχος. Ο κ. Μασκ αργότερα υπέβαλε εκ νέου τα σχετικά έγγραφα ώστε να αναφέρουν ότι είναι ενεργός επενδυτής. Τον Ιούνιο, η SEC ρώτησε τον Μασκ εάν θα έπρεπε να είχε τροποποιήσει τη δημόσια κατάθεσή του ώστε να αντικατοπτρίζει την πρόθεσή του να αναστείλει ή να εγκαταλείψει τη συμφωνία.

Ο Άλεξ Σπίρο, δικηγόρος του Μασκ, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι η κατάθεση του Twitter στο δικαστήριο ήταν ένας «αντιπερισπασμός». «Είναι τα στελέχη του Twitter που βρίσκονται υπό ομοσπονδιακή έρευνα», ανέφερε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η δανέζικη εταιρεία Maersk LLC ρευστοποιεί τη θυγατρική της στη Ρωσία

Η Campari εξαγόρασε και το γαλλικό κονιάκ Courvoisier

Boeing mafia;

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα