ΑΘΗΝΑ
04:09
|
08.05.2024
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποστήριξε ότι το Πακιστάν είναι «ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα έθνη στον κόσμο» καθώς διαθέτει «πυρηνικά όπλα χωρίς καμία συνοχή».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Μπιλαουάλ Μπούτο Ζαρντάρι, ανακοίνωσε σήμερα ότι κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αμφισβήτησε την ασφάλεια του πυρηνικού προγράμματος του Πακιστάν.

Σε ομιλία του την Πέμπτη, ο Μπάιντεν υποστήριξε ότι το Πακιστάν είναι «ίσως ένα από τα πιο επικίνδυνα έθνη στον κόσμο» καθώς διαθέτει «πυρηνικά όπλα χωρίς καμία συνοχή».

Ο Μπούτο Ζαρντάρι δήλωσε ότι εξεπλάγη από τα σχόλια. «Όσον αφορά το ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών πόρων του Πακιστάν, τηρούμε όλα τα διεθνή πρότυπα σύμφωνα με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου το Σάββατο.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν σχολίασε ότι δεν πιστεύει πως η απόφαση να κληθεί ο πρεσβευτής των ΗΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες, προσθέτοντας ότι οι ανησυχίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Πακιστάν δεν εκφράστηκαν στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ουάσιγκτον, όπου είχε εκτενείς συναντήσεις, μεταξύ άλλων στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Μελόνι στη Λιβύη

Νετανιάχου: Η πρόταση εκεχειρίας της Χαμάς απέχει μακράν από τις βασικές απαιτήσεις μας

Η «πατριωτική» εκστρατεία της Μελόνι κατά των αμβλώσεων ξεκίνησε

Ρωσία: «Απαράδεκτη» η απόφαση του Βερολίνου να απαγορεύσει τη ρωσική σημαία στις 8-9 Μαΐου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα