ΑΘΗΝΑ
21:08
|
26.04.2024
Η Ρωσία και η Ουκρανία δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για την επέκταση της συμφωνίας για την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία και η Ουκρανία δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για την επέκταση της συμφωνίας ορόσημο για να επιτραπεί η εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, εν μέσω διαπραγματεύσεων για την τροποποίηση ορισμένων πτυχών της, σύμφωνα με το Middle East Monitor.

Σε συνέντευξή του στην Κωνσταντινούπολη χθες, ο συντονιστής του ΟΗΕ για την Πρωτοβουλία για τα Σιτάρια της Μαύρης Θάλασσας, Αμίρ Αμπντουλά, αποκάλυψε ότι η Μόσχα και το Κίεβο επιδιώκουν να αλλάξουν ορισμένους όρους της συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ προκειμένου να την παρατείνουν πέρα ​​από την προθεσμία της 19ης Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Αμπντουλά, η Ρωσία σκοπεύει να ανοίξει εκ νέου έναν αγωγό για τη μεταφορά του λιπάσματος αμμωνίας της στο λιμάνι της Οδησσού της Ουκρανίας για αποστολή ως μέρος των νέων όρων, ενώ η Ουκρανία επιδιώκει να παρατείνει τη συμφωνία για περισσότερο από ένα χρόνο και να συμπεριλάβει το λιμάνι του Μικολάιιβ ως τέταρτο λιμάνι εξαγωγής.

Το θέμα έρχεται εν μέσω φόβων ότι η εντεινόμενη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα μπορούσε να αναγκάσει το Κρεμλίνο να εμποδίσει την παράταση της συμφωνίας. «Είναι πολύ σημαντικό για τον υπόλοιπο κόσμο για να του επιτραπεί να παραπαίει», τόνισε ο Αμπντουλά. «Λοιπόν, νομίζω ότι θα παραταθεί. Αλλά δεν υπάρχουν εγγυήσεις.»

Μετά την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία – έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιταριού στον κόσμο – υπήρξαν διάχυτοι φόβοι για καταστροφική έλλειψη στον παγκόσμιο εφοδιασμό σιτηρών και παγκόσμια επισιτιστική κρίση. Η παγκόσμια έλλειψη λιπασμάτων και η αποτροπή της εξαγωγής τους ήταν επίσης ένα σοβαρό ζήτημα για τις γεωργικές βιομηχανίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα