ΑΘΗΝΑ
19:43
|
28.04.2024
Ιεράρχες του Πατριαρχείου Σερβίας συναντήθηκαν με τον Βολοκολάμσκ Αντώνιο, ανήμερα της μνήμης της Συνάξεως των Αγίων της Μόσχας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας, μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Αντώνιο, είχαν οι ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Ιωαννίκιος και ο επίσκοπος Σλαβονίας Ιωάννης, με αφορμή τη μνήμη της Συνάξεως των Αγίων της Μόσχας (18/10).

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης ο ασκών χρέη αναπληρωτή προέδρου του ΤΕΕΣ πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο πρωτοσύγκελος της ιεράς μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας πρωθιερέας Οστόι Κνέζεβιτς, ο υποδιάκονος Ν. Γιοξιμόβιτς και η διερμηνεύτρια Σ. Λουγκάνσκαγια.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, που διεξήχθη σε θερμή ατμόσφαιρα της αδελφικής αλληλοκατανόησης, τα μέρη συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές ανάπτυξης των σχέσεων μεταξύ των Ορθοδόξων Εκκλησιών Ρωσίας και Σερβίας.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση τα μέρη αντήλλαξαν αναμνηστικά δώρα

Ανήμερα της μνήμης της Συνάξεως των Αγίων της Μόσχας ο μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Ιωαννίκιος και ο επίσκοπος Σλαβονίας Ιωάννης θα συλλειτουργήσουν με τον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλο στον καθολικό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κρεμλίνο. Αυθημερόν, οι ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας θα συμμετάσχουν στην τελετή ενάρξεως του φεστιβάλ «Η σερβική παρηγοριά για τη ρωσική καρδιά» στον Ορθόδοξο πανεπιστήμιο ανθρωπιστικών σπουδών «Ο Άγιος Τύχων».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Άσαντ καλεί σε αραβική αλληλεγγύη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή

Tα νομικά του σχεδίου Ανάν: Τι φοβερό μας μαθαίνουν για την Ελλάδα και την Κύπρο

Η Λατινική Αμερική συμμετέχει στην 5η διάσκεψη του Συνδέσμου Κοινοβουλευτικών για το Αλ Κουντς

Μακρόν: Τα πυρηνικά όπλα της Γαλλίας θα πρέπει να αποτελούν μέρος της ευρωπαϊκής αμυντικής συζήτησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα